HOORN - De riolering in een groot deel van Hoorn-Noord/ Venenlaankwartier wordt vernieuwd. Vandaag, maandag 5 juni, zijn de werkzaamheden werk gestart aan de Willemsweg. Wethouder Dick Bennis verrichtte de symbolische aftrap.

Toekomstbestendig
Wethouder Dick Bennis: ‘We zijn blij dat het werk begint en de wijk onder en boven de grond flink opgefrist wordt. Het nieuwe riool is toekomstbestendig en beter voorbereid op extreem weer. Zo komt er een drainage om de grondwaterstand beter te beheersen. Hevige regenbuien worden zo beter verwerkt en ook wordt vuil en schoon water gescheiden. Het is positief dat de straten ook boven de grond worden opgeknapt. We hebben hierbij rekening gehouden met wensen van omwonenden. Het is fijn dat bewoners zo betrokken zijn bij hun wijk en veel ideeën hebben gedeeld.’

Uitvoer
Het werk wordt uitgevoerd door vijf aannemers onder de naam Hoorn 2020. Dit zijn: Schadenberg Infratechniek, Schot, GP Groot, J Koper & Zn. BV en MIN Infrabouwers. De provincie Noord-Holland heeft subsidie beschikbaar gesteld voor de herinrichting van de Venenlaan.

Meer informatie
Bekijk voor meer informatie het bijgevoegde persbericht van 31 mei of op www.hoorn.nl/hnv.