HOORN - Vanwege afrondende werkzaamheden is de Berkhouterweg tussen de turborotonde en de spoorwegovergang van vrijdag 15 mei 20.00 uur tot maandag 18 mei 5.00 uur volledig afgesloten voor verkeer.

Werkzaamheden

De herinrichting van de Berkhouterweg gaat de laatste fase in. Dit betekent het aanbrengen van de definitieve rijbanen. Ook worden de tijdelijke rijbanen verwijderd. Na deze werkzaamheden is de Berkhouterweg begin juni gereed. In het najaar en de winter worden de bomen geplant.

Om de werkzaamheden te kunnen voltooien, is het noodzakelijk om de Berkhouterweg tussen de turborotonde en de spoorwegovergang van vrijdag 15 mei 20.00 uur tot maandag 18 mei 5.00 uur volledig af te sluiten. De werkzaamheden vinden dag en nacht plaats. Aangezien spoorwegbeheerder ProRail ook in hetzelfde weekend elders in het baanvak aan het spoor werkt, is ervoor gekozen de werkzaamheden te combineren.

Wat betekenen deze werkzaamheden?
Deze afsluiting leidt tot hinder en overlast. Autoverkeer wordt omgeleid via de Provincialeweg/A7 of Middelweg en De Weel. Fietsverkeer wordt omgeleid via Middelweg, De Weel en Keern. Nood- en hulpdiensten kunnen bij calamiteiten passeren.

De omgeving is door aannemer BAM Infra rechtstreeks geïnformeerd over de gevolgen. Deze zijn:
  • Natuursteenhandel Dapper en Harder, Kinderdagverblijf Bazzeroet en het benzinestation Firezone zijn tijdens de werkzaamheden niet bereikbaar.
  • Tuincentrum Overvecht, het crematorium en uitvaartcentrum Hoorn en de begraafplaats zijn uitsluitend op zaterdag 16 mei per auto bereikbaar vanaf de Provincialeweg.
  • Van der Linden van Sprankhuizen is uitsluitend bereikbaar via het Dampten.
  • Sportvereniging De Zwaluwen en de volkstuinen zijn uitsluitend bereikbaar via het Oosteinde, Middelweg en Venneweg.
  • Het fietspad langs de spoorbaan richting McDonalds is afgesloten. McDonalds, Carwash Hoorn en Esso/Délifrance zijn daardoor uitsluitend met de auto bereikbaar.