HOORN - Op donderdag 10 september 2020 heeft gemeentesecretaris Frans Mencke afscheid genomen van de gemeente Hoorn. Na een loopbaan van meer dan 40 jaar in de publieke sector en ruim 11 jaar als gemeentesecretaris bij de gemeente Hoorn kondigde hij in april zijn vertrek aan. Rekening houdend met de coronamaatregelen was er een beperkte, besloten bijeenkomst.


Mencke kijkt met veel plezier en voldoening terug op zijn tijd als gemeentesecretaris in Hoorn: 'Het is prachtig te werken voor een gemeente met zoveel karakter en een regio die zo boeiend is.' Lees meer over zijn werk als gemeentesecretaris en hoe hij dat heeft ervaren in het interview met Frans Mencke in het stadsnieuws.

Nationaal en internationaal actief

Frans Mencke is, naast zijn activiteiten voor Hoorn en de regio Westfriesland ook jarenlang actief geweest op landelijk en internationaal niveau. Zo was hij onder meer vicevoorzitter en waarnemend voorzitter van de Vereniging van Gemeentesecretarissen en was hij de afgelopen drie jaar Vice President van de wereldwijde vakvereniging International City Managers Association.

Besluit om afscheid te nemen

Kort voor de coronacrisis besloot Frans Mencke dat hij rond de zomer afscheid zou nemen van de gemeente Hoorn. Hij wil meer tijd vrijmaken voor zijn gezin, hobby’s en andere werkzaamheden in een vrijer dienstverband. Per 1 oktober start zijn opvolger Guy Heemskerk.