HOORN - Met diverse activiteiten in de Regenboogweek Westfriesland wil de gemeente de acceptatie en zichtbaarheid van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse personen (afgekort LHBTI’ers) vergroten. De Regenboogweek Westfriesland is van 3 tot en met 13 oktober.

Wethouder Kholoud al Mobayed: ‘De acceptatie van seksuele en genderdiversiteit vraagt nog steeds aandacht. Door het organiseren en ondersteunen van diverse activiteiten in de Regenboogweek Westfriesland willen we uitdragen dat je mag zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt.’

De Regenboogweek Westfriesland is van 3 tot en met 13 oktober en heeft als thema: ‘Jij bent mij lief!’. Tijdens de tiende editie van deze week organiseren het platform LHBTI Westfriesland, de Westfriese gemeenten en vele andere organisaties diverse activiteiten. In dit bericht wordt een aantal activiteiten uitgelicht die de gemeente organiseert. Het volledige programma van de Regenboogweek Westfriesland is te vinden op: www.lhbtiwestfriesland.nl.

Lespakket en regenboogvoetbal voor basisscholen
De gemeente heeft alle basisscholen in Hoorn een lespakket van Stichting School & Veiligheid gegeven en een regenboogvoetbal. Met het lespakket kunnen scholen diversiteit en het respectvol omgaan met diversiteit in de klas bespreken. Met de regenboogvoetbal kunnen kinderen tijdens de Regenboogweek en daarna op het speelplein voetballen. Op woensdag 2 oktober om 9.30 uur ontvangt een klas van basisschool Het Spectrum het lespakket en de regenboogvoetbal uit handen van wethouder Kholoud al Mobayed.

Workshop ‘LHBTI in de zorg’
Op maandag 7 oktober organiseert de gemeente Hoorn de workshop LHBTI in de zorg. De workshop wordt gegeven door EduDivers, het kenniscentrum voor onderwijs en seksuele diversiteit. Het is een interactieve workshop waarin de deelnemers meer inzicht krijgen in de vragen en problemen waarmee LHBTI’ers te maken kunnen krijgen en de wijze waarop je als professional daar op in kunt spelen. Een interessante workshop voor onder andere zorgprofessionals, jeugd- en gezinswerkers in de school, jongerenwerkers, zorgcoördinatoren en docenten. De workshop is van 14.00 tot 17.00 uur in de raadszaal van de gemeente Hoorn. Men kan zich aanmelden door een mail te sturen naar zs@hoorn.nl o.v.v. ‘Workshop LHBTI in de zorg’

Hijsen regenboogvlag op Coming-Outdag
Op vrijdag 11 oktober op Coming-Outdag hijst wethouder Kholoud al Mobayed de regenboogvlag voor het stadhuis. Coming-Outdag is een Amerikaans initiatief uit 1988 om iedereen die ‘nog in de kast zit’ aan te moedigen zich niet langer schuil te houden. Sinds 2009 wordt 11 oktober ook in Nederland georganiseerd.

Wethouder Kholoud al Mobayed: ‘We hopen dat op Coming-Outdag en tijdens de hele Regenboogweek vele regenboogvlaggen zullen wapperen in Hoorn. We hebben scholen, buurtcentra, verenigingen, zorgcentra gevraagd of ze tijdens de Regenboogweek de regenboogvlag willen hijsen.’

Organisaties die de regenboogvlag nog niet hebben, kunnen deze gratis aanvragen bij de gemeente Hoorn door een e-mail te sturen naar zs@hoorn.nl o.v.v. ‘Regenboogvlaggenactie Regenboogweek 2019’ (zolang de voorraad strekt).