HOORN -Sinds 8 juni 2020 is het zorg- en taxivervoer in Westfriesland aangepast, vanwege de coronamaatregelen. De eerste ervaringen zijn goed.

Mevrouw Fredy Hannema-Roth uit Hoorn heeft al meerdere ritjes gereden die volgens de nieuwe richtlijnen verliepen. Zij is erg tevreden over de gang van zaken bij het regiovervoer. ‘Het went snel. De taxichauffeurs geven goede aanwijzingen en ook in het busje is alles aangepast om de 1,5 meter afstand te kunnen houden. Ook als er meerdere mensen meereizen. Daarnaast is het fijn om weer een bekend gezicht te zien en een praatje te kunnen maken; ik ken de meeste chauffeurs omdat ik al lang gebruik maak van deze dienst’.

Maatregelen
Inwoners die gebruik maken van het regiovervoer krijgen vooraf een gezondheidscheck via een aantal vragen. Ook is het dragen van een mondkapje verplicht. Er wordt zoveel mogelijk met vast groepen gereden en er geldt een maximale bezetting van twee reizigers in de auto en vier in een busje. Chauffeurs zullen de tijd nemen om zorgvuldig om te kunnen gaan met de richtlijnen. Hierdoor kan het langer duren om reizigers te helpen bij het in- en uitstappen. De maatregelen gelden voor alle vervoersvormen: van Regiotaxi, Wmo-vervoer, ziekenvervoer tot dagbesteding voor volwassenen en jongeren.