HOORN - Op dinsdag 8 maart vindt Het Grote Verkiezingsdebat plaats in schouwburg Het Park. Onder leiding van presentator Donatello Piras gaan de lijsttrekkers van de twaalf politieke partijen met elkaar in debat over belangrijke en actuele thema’s in Hoorn, Blokker en Zwaag. Het debat start om 20:00 uur en de toegang is gratis. Het debat is ook thuis te volgen via een livestream.

Voor de derde keer vindt Het Grote Verkiezingsdebat plaats in schouwburg Het Park in Hoorn, onder leiding van Donatello Piras. Deze ervaren debatleider werkte als televisiepresentator voor RTL-Z en als vaste commentator schuift hij vaak aan bij radio- en tv-programma’s van BNR, NOS, RTL, Jinek, Nieuwsuur en Goedemorgen Nederland. Donatello leidt de 12 lijsttrekkers langs een aantal belangrijke en actuele thema’s, waaronder wonen, mobiliteit, sociale zaken en veiligheid.

Publiek krijgt een actieve rol

Met de Mentimeter app krijgt het publiek ook een actieve rol tijdens het debat. Via deze app kunnen de aanwezigen en kijkers hun mening geven en vragen stellen die aan de lijsttrekkers voorgelegd kunnen worden.

Toegang is gratis
De toegang is gratis. De zaal is vanaf 19:30 uur open. Het debat start om 20:00 uur en duurt tot circa 21:45 uur.

Live uitzending
Via een livestream kunnen inwoners en andere geïnteresseerden ook thuis meekijken en meedoen. De livestream is op 8 maart vanaf 19.45 beschikbaar. De link naar de livestream is te vinden op www.hoorn.nl/verkiezingen.

Meer informatie
Meer informatie over de verkiezingen is te vinden op www.hoorn.nl/verkiezingen. Vanaf daar kunnen inwoners onder meer naar het Kieskompas om hun stem te bepalen. Ook staat er informatie over de partijen die meedoen aan de verkiezingen.