HOORN - Vanaf zaterdag 22 mei is de tweede podcast van de Hoornse stadsgesprekken te beluisteren. Deze keer staat het thema 'erbij horen' centraal. De podcast maakt onderdeel van een serie van vijf podcasts en is een compilatie van straatgesprekken met inwoners. Via #SGHoorn kunnen andere inwoners meepraten over de podcast en het thema. Naar aanleiding van de discussies over discriminatie en inclusie en ook de protesten rond het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen kondigde het Hoornse stadsbestuur 'een open en breed stadsgesprek' te willen organiseren. 'Niet alleen over Coen, maar ook over hoe wij met elkaar samenleven, naar elkaar kijken en met elkaar omgaan'.


Luisterseizoen

De stadsgespreken hebben de opzet van een seizoen met meerdere afleveringen. Dit seizoen staat luisteren centraal. Het seizoen bestaat uit drie rondes; straatgesprekken in de vorm van vijf podcastafleveringen, drie talkshowgesprekken met inwoners en maatschappelijke partners en een aantal vlogs met interviews met inwoners die hun toekomstbeeld voor een inclusief Hoorn hebben ontworpen.

Vijf podcasts
De podcast wordt uitgezonden via lokale omroep Weeff (www.weeff.nl) en stadscommunity Voor Een Mooie Stad (www.vooreenmooiestad.nl/stadsgesprekken). Ze zijn ook beschikbaar via Spotify en Soundcloud. De afleveringen duren 15 minuten. De eerste aflevering ging over heldendom, de tweede over erbij horen. De komende weken verschijnt iedere week op zaterdag een nieuwe podcast met een nieuw thema.