HOORN - In het voorjaar van 2024 rijden de stoomlocomotieven van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik weer langs de kleurrijke tulpenvelden in Noord-Holland. Echter heeft de zachte winter ervoor gezorgd, dat de tulpen eerder zijn gaan bloeien. Voor de Museumstoomtram betekent dit dat de dienstregeling van de stoomtrams wordt aangepast. In april gaan meer stoomtrams rijden zodat meer bezoekers alles goed kunnen bekijken.

Extra ritten

Uit binnen- en buitenland komen jaarlijks duizenden bezoekers om de kleurrijke bollenvelden te bewonderen vanuit de rijdende stoomtrams. Met name rondom het dorp Oostwoud verandert het platteland in een waar kleurenspektakel. Om de liefhebbers van de tulpen te kunnen verwelkomen biedt de Museumstoomtram in de tweede helft van de maand april een aantal extra ritten aan.

Tulpengarantie

De retourritten per stoomtram vanuit Hoorn naar Medemblik en terug rijden in de periode van 16 april tot en met 28 april als speciale Tulpentram. Tijdens de terugreis van Medemblik naar Hoorn wordt op de mooiste plekken gestopt om alles extra goed te kunnen zien. De museumstations in Hoorn en in Wognum zijn bovendien ingericht als 'Tulpenstation'.

Meer info: www.stoomtram.nl/evenementen