MEDEMBLIK - Op zoek naar een leuk uitje voor in de herfstvakantie? Kom dan naar het Stoommachinemuseum in Medemblik en ontdek de kracht van water en vuur. Van zaterdag 14 tot en met zondag 29 oktober wordt de ketel gestookt en kun je de robuuste machines in werking zien. Machinisten en rondleiders leggen je graag uit hoe de machines werken en wat stoom betekend heeft. Ook voor kinderen valt er van alles te zien en te beleven in het museum.

Avontuur voor kinderen

Stap in de schoenen van een stoomdetective en ontdek met de leuke speurtocht spelenderwijs het museum. In het ketelruim kan de stoker best een extra handje gebruiken. Help je hem bij het vuur in de ketel brandend te houden, dan verdien je het ‘hulpstokersdiploma’. Zelf stoom maken en ontdekken wat stoomkracht doet? Dát kan met één van de miniatuurstoommachines die in ons Stoomlap staan.

Smederij

Op woensdag en zondag kun je de smid aan het werk zien in de oude smederij van het gemaal. Help je de smid bij het aanwakkeren van het smidsvuur door de grote blaasbalg te bedienen, dan krijg je het diploma hulpsmid en misschien zelfs een door hem zelf gesmeed presentje. Stroop je mouwen dus maar op, want in het Stoommachinemuseum kom je niet om te niksen!

Nederlands Stoommachinemuseum

Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik |tel: 0227 544732 | www.stoommachinemuseum.nl

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10 tot 17 uur

Toegangsprijzen:
Kinderen 5 tot 12 jaar € 6
Volwassenen en jongeren v/a 13 jaar € 9
Museumkaarthouders gratis