Voor een dag vol avontuur, competitie en plezier in het hart van een stad naar keuze, is Ticket to the City precies wat je zoekt. Deze nieuwste citygame van City Adventures, geïnspireerd door het populaire bordspel Ticket to Ride, biedt een geheel eigen, unieke ervaring!


In Ticket to the City stap je terug in het jaar 1890. Je ontdekt de stad, ondervraagt personages, lost puzzels op en verzamelt bouwstoffen om zo je eigen spoorlijn te bouwen. In dit artikel deel ik onze belevenissen in Alkmaar. Het leuke aan Ticket to the City is dat je het in elke stad in Nederland en België kunt spelen, zelfs in de kleinere dorpen. Lees dus snel verder!

Stadsspel in Alkmaar

Onze speeldag begon op een zonnige middag in Alkmaar, waar twee teams van enthousiaste deelnemers zich verzamelden. Acht groepen hadden de kans om Ticket to the City uit te proberen, en de positieve reacties maakten ons nieuwsgierig. Gewapend met de app, een handleiding, een verfrissend drankje en een flinke dosis competitiegeest stonden we klaar om van start te gaan.

De game begon met een spannende race naar de eerste bestemming, wat fungeerde als een korte introductie. Tip: lees en print de handleiding, deze staat vol met hints! Je speelt Ticket to the City met minimaal twee teams, waarbij elk team bij aanvang te zien krijgt welke routes ze moeten voltooien. Lukt dit binnen de tijd? Dan wint jouw team! Al snel waren we verspreid door de straten van Alkmaar, ieder met een eigen strategie en vastberadenheid.

Uitdagende puzzels en leuke foto-opdrachten

Het hoofddoel in Ticket to the City is duidelijk: bouw je eigen spoorlijn! Hoe je dit bereikt, ontdek je terwijl je door de stad loopt (en rent). De opdrachten variëren in moeilijkheidsgraad. De lastigere omroepopdrachten liet ik dan ook liever aan mijn collega over. De mix van uitdagende puzzels en grappige foto-opdrachten hield het spel luchtig en leuk. Elke opgeloste opdracht bracht ons een stap dichter bij de overwinning. De variatie in opdrachten zorgde ervoor dat iedereen, ongeacht leeftijd of ervaring, kon bijdragen aan het team.

Spannend tot het einde

Ticket to the City is een stadsspel dat strategisch denken combineert met spontane acties op een unieke manier. Via de app konden we de scores van het andere team volgen, wat ons motiveerde om nog een laatste eindsprint in te zetten om onze route te voltooien, alsof we de trein moesten halen. Al snel werd duidelijk dat het spel niet alleen om punten draait, maar ook om een hoop lol maken.

Na twee uur van wandelen, puzzelen, samenwerken, lachen, ijsjes eten en een spannende eindsprint, keerden beide teams terug naar het startpunt. Terwijl we de eindresultaten vergeleken en de leuke foto’s bekeken, was iedereen dik tevreden.

Onze ervaring in Alkmaar gaf slechts een voorproefje van wat deze citygame te bieden heeft. Ticket to the City kan namelijk overal in Nederland en België gespeeld worden, wat het een perfect uitje maakt voor vrienden, familie of collega’s. Of je nu een strategisch meesterbrein bent of gewoon een leuke dag wilt beleven, Ticket to the City is geschikt voor iedereen!

Bestel jouw Ticket to the City

Klaar voor een nieuw avontuur en om jouw stad op een verrassende manier te verkennen? Wacht niet langer! Bestel nu je eigen Ticket to the City en probeer deze uitdagende citygame. Veel plezier en moge de beste winnen!