DE KOOG - Ecomare trekt het thema van de kinderboekenweek, Bij mij thuis, door naar de herfstvakantie. In een speurtocht door het museum en langs de dieren ontdekken kinderen meer over het 'thuis' van zeehonden, vogels, vissen, walvissen en andere zeedieren. Over het vroegere thuis van de duinbewoners van Texel gaat de activiteit 'Leven in een Plaggenhut'. En natuurlijk zijn er verschillende mogelijkheden om het thuis van planten en dieren te beleven met een buitenprogramma.


Speurtocht
De zee zit vol leven. Van microscopisch kleine planten en dieren tot reuzen als walvissen. In die grote zee vinden ze allemaal een eigen thuis, waar aan hun specifieke wensen en behoeftes wordt voldaan. De speurtocht leidt je langs allerlei diersoorten en laat je ontdekken hoe hun thuis eruit ziet.

Wat doet een Zeehondenwachter?
Een deel van het werk van onze dierverzorgers vindt plaats op het strand. Als een zeehond zichzelf kan redden, nemen ze hem natuurlijk niet mee. Dagelijks vertelt een dierverzorger hoe ze bepalen of een zeehond opvang nodig heeft en dus een tijdelijk thuis krijgt in Ecomare.

Plaggenhut
In het Duinpark, grenzend aan het terras van Ecomare, staat een plaggenhut. De oma van Ecomare-medewerker Ingrid woonde tot haar zesde jaar in zo'n zelfgebouwd duinhuisje. Met haar ouders en vijf broertjes en zusjes. Nog maar een eeuw geleden! Neem een kijkje in de plaggenhut en luister naar de verhalen over het leven als duinboer.

Naar buiten
In de herfstvakantie is er ruime keuze aan excursies en buitenprogramma's voor gezinnen. Ga met een gids de natuur in en begeef je in het thuis van de planten en dieren die daar leven. Kijk op ecomare.nl bij excursies voor het aanbod en maak je keuze!