Ik ben een groot fan van het bezoeken van festivals. Ik ben een muziekliefhebber en houd van de verbroederende sferen op de bijbehorende campings. Alle nadelen van zo'n festivalcamping neem je dan graag voor lief. En laten we eerlijk zijn..., nadelen zijn er zeker. Weinig comfort, alles wordt smerig, lange rijen, een vervelend festivalbandje om je pols en dan heb ik het nog niet eens over al het tilwerk tussen de parkeerplaats en de camping. Dit jaar heb ik een aantal van onze producten meegenomen om te kijken of ik meer plezier kon hebben op een festival. In deze blog schrijf ik over de producten die ik persoonlijk kan aanbevelen.

Plezier op een festival met de Grand Trunk Compass 360° Stool

Ik heb nooit de moeite willen nemen om een campingstoel mee te nemen naar een festival. Vooral omdat ik het te veel moeite vind om een grote campingstoel mee te tillen. Dan maar in het gras zitten, dacht ik. Met de Grand Trunk Compass 360 Stool vervalt die moeite echter. Het is misschien lastig in te schatten hoe groot de verpakking van de kruk is op de onderstaande foto hieronder. Ik kan je vertellen dat deze ongeveer net zo groot en breed is als mijn bovenarm. En aangezien ik vrijwel nooit in een sportschool te vinden ben, kan ik je gerust vertellen dat deze makkelijk in je tas past.

Verder is het een prima krukje. Hij kan draaien voor wie daar belang bij heeft en heeft een handig zakje aan de onderkant voor bijvoorbeeld je mobiele telefoon. Ik ga niet zover om te zeggen dat deze kruk een beter comfort biedt dan een gemiddelde campingkruk. Maar de waanzinnige draagbaarheid zorgt ervoor dat ik deze kruk voortaan wel zal meenemen.

Plezier op een festival met de Matador Pocket Picknickkleed

Het Matador Pocket Picknickkleed is waanzinnig klein verpakt en er passen toch makkelijk twee of drie personen op als het uitgevouwen is. Als ik dit soort producten zie, krijg ik normaal gesproken een beetje benauwd. Het is fijn dat het in de fabriek zo klein verpakt is, maar kan een normaal persoon het ook op dezelfde manier weer in de verpakking krijgen? Laat staan ik (abnormaal onhandig)? Matador heeft hier een hele mooie oplossing voor met vouwlijnen op het kleed die het design eigenlijk alleen maar goed doen. Ik kon dit deken elke keer binnen een minuut (ja, ik heb het getimed) netjes herpakken.

Ik zal er elke dag alles aan doen om geen rugtas mee te hoeven nemen naar het festivalterrein. Echter, het kleed is zo klein ingepakt dat het niet vervelend is om in je broekzak te vervoeren. Verder zitten er zelfs nog haken in de hoeken. Deze kun je in de grond drukken, zodat je kleed niet wegwaait. Dit kleed is dus totaal geen moeite om mee te nemen. Dan is het toch wel lekker om niet in het gras te hoeven zitten, vooral als het nat is.

Op vakantie met Matador Ultralight Travel Towel (large)

Deze badhanddoek is waanzinnig klein ingepakt en droogt absurd snel. Een kwartiertje uithangen over mijn tent was al genoeg. Jezelf afdrogen met deze handdoek is ook een ervaring op zich. De handdoek absorbeert het vocht werkelijk van je lichaam. Ik kon mezelf er elke keer precies één keer helemaal mee afdrogen voordat de handdoek te doorweekt werd. Ik ben echter niet zo groot, dus misschien is deze handdoek niet genoeg voor je als je een reus bent.

Verder scheelt deze handdoek enorm veel verpakkingsruimte. In plaats van drie grote handdoeken hoefde ik er nu maar één mee te nemen ter grootte van mijn hand.