HOORN - Kerst is voor velen een erg gezellige periode. Er zijn veel kerstmarkten en alle kerstlichtjes sprankelen wanneer het vroeg donker is en iedereen binnen zit met een kop thee of warme chocolademelk. Iets waar ook naar uitgekeken wordt in deze periode, is het kerstpakket. Veel bedrijven doen hieraan mee en laten op deze manier merken dat ze hun personeel onwijs waarderen. In deze blog delen we alles over kerstpakketten, zodat jij precies weet hoe jij er een samenstelt voor de gewaardeerde mensen in je leven.

Waarom een kerstpakket?


Tijdens de kerstperiode draait het om samenzijn, maar ook om cadeaus. Op deze manier toon je namelijk je waardering aan de belangrijkste mensen om je heen. Dit gaat natuurlijk om vrienden en familie, maar ook is het goed om je personeel te belonen na een uitdagend jaar. Een kerstpakket is een gewoonte binnen veel bedrijven en dat is niet voor niets. Het is erg populair, zowel bij werkgevers als werknemers. Het zorgt namelijk voor een positieve sfeer binnen het team, het vergroot de loyaliteit aan het bedrijf en ook verbetert het de motivatie.

Een persoonlijk tintje

Een voordeel aan een kerstpakket is dat je er altijd een persoonlijk tintje aan toe kunt voegen. Dit maakt het dan ook extra speciaal. Heb je iemand in je team die erg sportief is? Laat bijvoorbeeld Maxilia polsbandjes bedrukken om deze in hun kerstpakket te doen. Het feit dat je aan ze hebt gedacht en iets persoonlijks er bij in hebt gedaan, laat zien dat je die persoon echt waardeert en de moeite hebt gestoken in een cadeau dat echt toepasselijk voor diegene is. Je kunt hier een onuitwisbare, positieve indruk mee achterlaten. Door een kerstpakket volledig aan te passen aan de ontvanger, voelt diegene zich gewaardeerd en gezien. De ontvangers zullen het ook waarderen als er een persoonlijke kaart bij zit. Daarin kun je wat schrijven over hun prestaties dit jaar. Dat laat zien dat je echt hebt gezien wat hun inzet is binnen je bedrijf, en dat je dit zeer op prijs stelt. Je laat zien dat je echt om de persoon geeft. Dit maakt je kerstpakket nog specialer en waardevoller.

Tips voor een perfect kerstpakket

Het samenstellen van een perfect kerstpakket kan een uitdaging zijn. Je wil namelijk dat de ontvanger er blij mee is en zich gewaardeerd en gezien voelt. Maar hoe doe je dit precies? Er zijn verschillende trucjes die je kunt toepassen tijdens het samenstellen van je kerstpakket, waarmee je altijd een geslaagd kerstpakket cadeau kunt geven. Bedenk eerst wat je doelgroep is. Zijn de kerstpakketten voor je personeel? Wat voor mensen werken er voor jouw bedrijf, wat zijn hun passies en wat is hun drijfveer? Zo kun je een aantal relatiegeschenken personaliseren op basis van deze interesses. Wees ook niet bang om out of the box te denken. Het is namelijk erg leuk om iets origineels en creatiefs te ontvangen. Dat laat zien dat je er echt over hebt nagedacht en niet zomaar een generiek kerstpakket wilt geven aan je collega’s. Besteed extra aandacht aan de verpakking en de uitstraling van het pakket. Voeg tot slot altijd een persoonlijk tintje toe. Dit kan een handgeschreven kaart zijn, of een gepersonaliseerd relatiegeschenk. Wat je ook geeft: als je je best doet voor een mooi kerstpakket zal dat zeker gezien en gewaardeerd worden.