HOORN - Het einde van het jaar is altijd een dure periode. We pakken extra uit met geschenken en kiezen vaker voor luxe eten en drinken. Vanaf januari willen veel mensen daarom gaan minderen, zowel qua lekkernijen als qua geld uitgeven. Gelukkig zijn er verschillende manieren om nu alvast te beginnen met besparen. Zo doet u er goed aan om uw lopende abonnementen voor gas en stroom nog eens onder de loep te nemen. Ook is het slim om te checken of uw zorgverzekering nog wel voldoet aan al uw eisen.

Sluit een goedkopere zorgverzekering af

Een zorgverzekering is verplicht voor ons allemaal, maar niemand verplicht u om te gaan voor de duurste optie. De duurste zorgverzekering is vaak ontzettend uitgebreid en lang niet iedereen heeft hem nodig. Misschien is enkel een basisverzekering voor u wel voldoende of wilt u uw pakket uitbreiden met een kleine tandartsverzekering of andere aanvullende module. Waar u ook voor gaat, u kunt altijd kiezen uit diverse aanbieders. Een website als Poliswijzer.nl is heel handig om de verschillende opties eenvoudig te vergelijken. Let bij de keuze voor een nieuwe verzekering op de prijs, maar ook op de acceptatievoorwaarden en de gemiddelde klantwaardering. Wilt u nog voordeliger uit zijn bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering? Bij veel zorgverzekeraars kunt u uw eigen risico verhogen. Hierdoor ontvangt u korting op uw maandelijkse premie. Doe dit echter alleen als u het extra geld opzij kunt zetten.

Goedkoper contract voor gas en stroom

Ook het contract voor stroom en gas is voor veel huishoudens een grote kostenpost. Daarom is het fijn om te weten dat u ook de prijzen hiervan eenvoudig online kunt vergelijken. Gebruik hiervoor een site als Gaslicht.com en vind de goedkoopste aanbieder voor uw situatie. Heeft u een mooie deal gevonden? Dan kunt u via de vergelijkingswebsite direct overstappen. Zo profiteert u nog sneller van de beste tarieven voor gas en stroom!

Geld besparen door meer te bewegen

Een nieuw jaar is vaak een aanleiding om meer te gaan sporten en bewegen. Dit is niet alleen een uitstekend idee voor uw gezondheid, maar ook voor uw portemonnee en het milieu. Pak eens wat vaker de fiets of de benenwagen in plaats van de auto. Zo komt u zeker aan uw dagelijkse beweging en bespaart u veel dure benzine.