AMSTERDAM - Of je het leuk vindt of niet, het gáát maar door met de warmte. Er bestaat zelfs een kans dat de zomer van 2018 echt historisch wordt, want met een beetje mazzel - of pech ? - wordt er een absoluut Noord-Hollands hitterecord gebroken.

Nu zelfs code oranje is afgegeven, is het de vraag of we misschien zelfs te maken krijgen met de warmste dag ooit. Volgens NH Nieuws-weerman Jan Visser is de kans daarop voor vandaag klein. "In 2014 was het in de Kooy bij Den Helder eens bijna 35 graden. Maar vanmiddag krijgen we te maken met stapelwolken en blijft de temperatuur steken op 33, 34 graden."

Landelijk record
Verder in het binnenland stijgt het kwik verder naar 36, 37 graden, vervolgt Visser. Om een landelijk record te vestigen, moet de temperatuur boven de 38 graden uitkomen.

Wie niet van de hitte houdt, moet nog een paar dagen geduld houden. Zaterdagochtend trekt er, aldus Visser, een koufront over de provincie en gaat de temperatuur naar beneden. 's Middags wordt het dan 'slechts' 23-25 graden. Zondag wordt het 25, 26 graden en maandag en dinsdag wordt het minder warm en krijgen we buien, sluit de weerman af.