NEDERLAND - Bij de start van de wintertijd blijft het ronduit wisselvallig herfstweer. Daar zal ook de komende week weinig verandering in komen. Behalve zondagmiddag, als er stevige buien over het land trekken, kunnen er vanaf woensdag, de start van november, ook enkele onstuimige dagen ontstaan met de nodige wind en buien.


Zondag
is een dag met buien die soms stevig van aard kunnen zijn, met name langs de kust. Zeker in de middag trekken vanuit het zuiden buien over het land met veel regen in korte tijd, hagel, onweer en soms pittige windstoten. De temperatuur stijgt naar 15-16 graden en daarmee is het aan de zachte kant voor eind oktober.

Maandag komt het vooral in de noordwestelijke helft van het land tot buien. Elders is het zo goed als droog en schijnt af en toe de zon. Er waait een matige, in de kustgebieden (vrij) krachtige zuidwestenwind en de temperatuur loopt op naar 14-15 graden. In de avond volgt vanuit het zuidwesten een regengebied.

De zon schijnt ook af en toe op dinsdag, maar er zijn ook wolkenvelden en vooral in de middag komt het weer tot enkele buien. De zuidwestenwind is matig, aan zee (vrij) krachtig en het wordt op de laatste dag van deze kletsnatte oktober pakweg 13-14 graden.

November start woensdag aan de zachte kant met 13 tot 15 graden. Het is wederom wisselvallig met een wegtrekkend regengebied en dan een droge periode met wat zon. In de middag volgen vanuit het zuidwesten weer talrijke buien. De zuidwestenwind is matig tot krachtig en de kust zelfs hard met zware windstoten tot 75 km/uur.

De dagen daarna blijven ook sterk wisselvallig. Elke dag krijgen we te maken met een regengebied en valt er veel regen. Soms staat er ook veel wind. Vooral donderdag lijkt een onstuimige dag te worden met aan zee een stormachtige zuidwester. De temperatuur komt donderdag uit op ongeveer 14 graden.

Vrijdag en in het volgende weekend wordt het veelal 12 of 13 graden, hetgeen een gebruikelijke temperatuur is voor begin november. Ook tijdens die dagen is er geregeld kans op buien en blijft er een stevige wind staan.