HOORN - Ben je voor je baan afhankelijk van je bestelauto, dan stel je ongetwijfeld alles in het werk om er zo veilig mogelijk de weg mee op te kunnen. Rijd je vele kilometers per dag, dan is de kans groter dat je onderweg wat overkomt. Dit varieert van pech - denk aan het krijgen van een lekke band - tot het verzeild raken in een ongeluk. Met een groeiend aantal andere automobilisten op de weg is het bovendien steeds meer opletten geblazen. Jaarlijks vinden er honderden ongelukken plaats op de weg. Nu kun je niet alles voorkomen, maar geldt wel dat een goede voorbereiding het halve werk is. Het bezitten van een bestelautoverzekering maakt daar deel van uit.

Keuze uit verschillende basisverzekeringen

Het is niet alleen raadzaam om de auto verzekerd te hebben, het is zelfs verplicht vanuit de Nederlandse overheid. Geen enkele auto mag de weg op zonder minimaal WA verzekerd te zijn. Hiermee voorkom je namelijk dat als er wat gebeurt, jij voor alle kosten op moet draaien. En dat deze kosten weleens flink in de papieren kunnen lopen, dat is een feit. Sluit je een bestelautoverzekering af, zoals bij Univé, dan betaal je een paar euro premie per maand in ruil voor het gedekt zijn tegen schade. Om welke schade dat precies gaat, dat hangt af van je gekozen pakket. Er zijn namelijk in de basis 3 verschillende opties mogelijk, met de WA, WA+ of de All Risk.

Belangrijkste verschillen tussen WA en WA+

Met alleen de WA ben je verzekerd tegen schade die je toebrengt aan anderen. Dat kan variëren van het schampen van de auto van je buurman tot het total loss rijden van de wagen van je voorganger op de snelweg. Ook schade aan de spullen van de ander is automatisch meeverzekerd met de WA. De WA+ daarentegen vergoedt tevens schade aan je eigen auto, hetzij tot op bepaalde hoogte. Dit geldt voor bijvoorbeeld ruitschade, in de vorm van een sterretje of een volledig gebroken ruit. Inbraak, diefstal en brand behoren zijn ook gedekt binnen de WA+. Een aanrijding met een loslopend dier, joyriding en schade aan de bestelauto door natuurgeweld vallen tot slot ook binnen deze polisvoorwaarden.

Snel bestelautoverzekering zzp online afsluiten

Er is een aantal dingen om rekening mee te houden wanneer je een bestelautoverzekering zzp online afsluiten wilt. Zo zijn er verschillende manieren om te profiteren van een aangename korting. Voor schade geldt standaard een eigen risico van €250. Het is mogelijk dit tarief te verhogen, naar bijvoorbeeld €500 of €1.000. Het voordeel daarvan is dat het maandelijkse premiebedrag nog wat lager uitvalt. Heb je sowieso oren naar zo min mogelijk hoeven te betalen, dan zal de no-claimkorting je waarschijnlijk als muziek in de oren klinken. Hoe langer je namelijk geen schade hebt geclaimd, hoe hoger de korting is waarvan je profiteert. Dit kan resulteren in een korting tot wel 80%. Andere manieren om te besparen is het hebben afgesloten van meerdere schadeverzekeringen bij Univé. Hiermee bespaar je maximaal 10%.