HOORN - Het jaar 2023 heeft de kosten van het dagelijks leven aanzienlijk verhoogd, met factoren zoals de oorlog in Oekraïne, toenemende inflatie en stijgende energieprijzen. In deze uitdagende tijden is het belangrijk om verstandige keuzes te maken om geld te besparen, maar doe dat niet ten koste van je zorgverzekering. Hoewel sommige mensen geneigd zijn om zich minder uitgebreid te verzekeren, is dat geen verstandige strategie. Het kan namelijk zomaar gebeuren dat je ziek wordt en dan wil je niet ook nog eens in de financiële misere gestort worden. Gelukkig kun je nog steeds geld besparen en tegelijkertijd goed verzekerd blijven door op zoek te gaan naar een verzekering die een goede dekking biedt tegen een redelijke prijs. Wij laten je graag zien wat Univé jou te bieden heeft om goed verzekerd te zijn tegen een scherpe maandpolis.

Bespaar verstandig

We kunnen het niet genoeg benadrukken: bezuinig niet op je verzekeringen, ze zijn er om je te beschermen tegen situaties die anders grote financiële problemen kunnen veroorzaken. Vandaar dat een ziektekostenverzekering verplicht is in Nederland. Je ziektekostenverzekering dekt onder andere de kosten van huisartsbezoeken en ziekenhuisopnames. Je kunt echter wel besparen op je zorgverzekering door kritisch te kijken naar aanvullende verzekeringen. Als je bijvoorbeeld nooit tandheelkundige behandelingen nodig hebt, is het wellicht niet nodig om een aparte tandartsverzekering af te sluiten. Mocht je juist veel zorg van de tandarts nodig hebben, dan kan dit juist een reden zijn om een aanvullende tandartsverzekering te nemen. Je kunt met een verzekering namelijk ook veel kosten voorkomen.

Kijk goed naar jouw situatie

Iedereen is anders en dat betekent ook dat iedereen een andere zorgbehoefte heeft. Kijk daarom altijd naar een zorgverzekering die bij jou past, hiervoor is het belangrijk om te kijken naar je persoonlijke situatie en zorgbehoeften. Een lage zorgpremie kan aantrekkelijk lijken, maar als je veel zorg nodig hebt, loop je het risico dat je uiteindelijk meer moet bijbetalen. In dat geval is het verstandiger om te kiezen voor een hogere premie, zodat je uiteindelijk meer geld overhoudt. Wil je geld besparen, dan kun je ook overwegen om je eigen risico te verhogen, waardoor je maandelijkse premie lager wordt. Houd er echter rekening mee dat je zelf een hoger bedrag moet betalen bij zorgkosten. Hou daarom altijd voldoende buffer achter de hand. Als je het eigen risico overschrijdt, wordt het wel weer gedekt door de verzekering waardoor je de risico’s beperkt kunt houden.

Pak je pakketkorting

Bij Univé kun je niet alleen zorgverzekeringen, maar ook andere verzekeringen zoals inboedelverzekeringen, reisverzekeringen en rechtsbijstandsverzekeringen. Door al je verzekeringen bij een en dezelfde maatschappij af te sluiten, kun je profiteren van pakketkorting. Dit kan oplopen tot wel tien procent per jaar, een voordeel dat te mooi is om te laten liggen, zouden wij willen zeggen. Neem daarom vandaag nog even de tijd om te kijken wat voor jou de beste deal is. Een goede verzekering kan je veel problemen besparen en door slim te zoeken, kun je altijd een scherpe deal vinden.