NEDERLAND - Na een zeer zonnig weekend houdt de warmte ook komende week aan, maar wel met een verhoogde buienkans. maandag kunnen er al enkele pittige buien ontstaan gevolgd door weer enkele zonnige, warme dagen. Tegen het volgende weekend aan koelt het echter weer af en neemt ook de buienkans toe.


Maandag
is het al wat minder warm, al voelt het door de vrij hoge luchtvochtigheid wel broeierig aan. In het zuiden en oosten van het land kan de temperatuur oplopen naar 24 of 25 graden, in de kustgebieden blijft het met 20 tot 22 graden een stuk koeler. Naast zonnige perioden trekken ook wolkenvelden over het land. In de ochtend is het nog overwegend droog, maar 's middags kunnen een paar onweersbuien ontstaan, vooral in het oosten van het land. Deze buien kunnen lokaal stevig uitpakken met kans op flink wat regen en zelfs onweer en hagel.

Op dinsdag schijnt de zon wel weer flink, al trekken hier en daar soms nog wat wolken over. Het blijft vrijwel overal droog. Er staat een matige noordwestenwind en de temperatuur stijgt naar 21 graden in het noorden tot 26 graden in het zuiden.

Woensdag wordt het wederom volop zomerweer. Er is veel ruimte voor de zon en met een zuidoostenwind (kracht 3) wordt er weer warme lucht naar ons land geblazen. In heel het land wordt het zomers warm met 25 tot 29 graden. Aan het einde van de dag is een kleine kans op een lokale, verfrissende bui.

Volgens de laatste berekeningen blijft het ook donderdag waarschijnlijk nog warm. Zeker in het binnenland wordt kan de thermometer oplopen van 25 tot 28 graden, maar zelfs een tropische 30 graden is niet uitgesloten. Ook in de kustgebieden kan het nog flink warm worden, maar in de loop van de dag kan het daar mogelijk wel flink afkoelen. Bovendien neemt later op de dag de kans op een paar stevige regen- en onweersbuien toe.

Vrijdag wordt het regionaal nog altijd zomers warm met maximaal 22 tot 26 graden, maar later op de dag volgt waarschijnlijk een definitieve afkoeling. Die afkoeling zou wel eens gepaard kunnen gaan met forse onweersbuien.

In het weekend ligt de temperatuur met zo'n twintig graden duidelijk lager. Perioden met zon en wolkenvelden wisselen elkaar af en de wind neemt toe. De kans op een bui blijft bestaan, maar er zijn ook genoeg droge perioden. In de week daarna lijkt het vooralsnog rustig en droog te worden met temperaturen net boven de twintig graden.