HOORN - Samen bewegen is leuk en gezond. Maar het is niet voor iedereen makkelijk om meer te bewegen. Vanwege lichamelijke problemen of omdat het lastig is om alleen de eerste stap te zetten. De gemeente Hoorn start daarom in april met het wandelprogramma ‘Hoorn Beweegt’. Dit is een wandelprogramma van 20 weken, in groepsverband en onder professionele begeleiding.

Programma
Vanaf half april wandelen we elke week in drie wijken: Grote Waal, Hoorn-Noord en Kersenboogerd. Per wijk zijn er twee vaste wandelmomenten. Zo is er altijd een moment dat het u uitkomt. En in de laatste week van september sluiten we feestelijk af met een wandelvierdaagse. De eerste drie dagen wandelen we in Hoorn en de laatste dag wandelen we samen met deelnemers uit heel Nederland in Amsterdam.

Wat kost het en wat krijgt u daarvoor?
Meedoen aan het wandelprogramma kost € 15. Hiervoor krijgt u 20 trainingen door wandeldocenten en zorgprofessionals. Ook kunt u eventueel uw resultaten laten meten voor wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast kunt u informatiebijeenkomsten bijwonen; over voeding, bewegen, het voorkomen van blessures/voetverzorging en leefstijl.

Deelnemers ontvangen een sportshirt om in te wandelen. Na elke training drinkt u gratis een kop koffie of thee, samen met uw wandelgroep. En u ontvangt een trainingsschema om zelfstandig nog meer te kunnen wandelen/trainen. Op zaterdag 29 september reizen we met de bus naar de feestelijke afsluiting in Amsterdam.

Samenwerking met zorgpartners
Het Wandelprogramma ‘Hoorn Beweegt’ sluit aan bij de Nationale Diabetes Challenge. In Hoorn is het wandelprogramma voor meer inwoners toegankelijk, niet alleen voor mensen met diabetes. Bij het wandelprogramma ‘Hoorn Beweegt’ werken we samen met Bas van de Goor Foundation, Ketenzorg West-Friesland, Sportwandelschool Hoorn, Gezondheidscentrum Kersenboogerd, Huisartsenpraktijk Kaap Hoorn en Huisartsenpraktijk Grote Waal.

Aanmelden
Wilt u meer informatie over het wandelprogramma ‘Hoorn Beweegt’? Ga naar www.hoorn.nl/teamsport of bel naar 0229 25 22 00. Via www.hoorn.nl/teamsport kunt u zich ook aanmelden.

Informatieavond
Twijfelt u nog of het wandelprogramma ‘Hoorn Beweegt’ iets voor u is? Of heeft u vragen? Kom dan naar de informatieavond op donderdag 5 april om 19.30 uur in het stadhuis, Nieuwe Steen 1.