HOORN - Schoonmaken bij bedrijven kan uitdagend zijn. Een klus als glasbewassing, reiniging van gevels, industriële reiniging is niet zomaar een klus. Omdat veiligheid, arbo-regelgeving en speciaal apparatuur bij deze werkzaamheden komt kijken, is een speciale opleiding vereist. Daarom wordt dit ook wel specialistische schoonmaak genoemd.


Waarom is het belangrijk?

Specialistische schoonmaak, daar ontkom je met een bedrijfspand vaak niet aan. De schoonmaak in een ziekenhuis, maar ook in een laboratoria, een fabriek of een kinderdagverblijf zal regelmatig specialistische schoonmaak moeten inzetten. Specialistische schoonmaak is belangrijk om diverse redenen.

Het handhaven van een hygiënische omgeving: Specialistische schoonmaak zorgt ervoor dat een omgeving hygiënisch blijft. Dit is vooral belangrijk in instellingen zoals ziekenhuizen en laboratoria, waar de verspreiding van ziektekiemen een ernstig gezondheidsrisico kan vormen.

Verhoging van de productiviteit: Een schone en georganiseerde werkplek kan de productiviteit van medewerkers verbeteren. Werknemers voelen zich meer op hun gemak en kunnen zich beter concentreren in een schone werkomgeving.

Verbetering van het imago van het bedrijf: Een schone en nette werkomgeving kan het imago van het bedrijf verbeteren. Klanten en partners zijn onder de indruk van een professionele en schone werkomgeving en dit kan de reputatie van het bedrijf ten goede komen. Schone ramen en een schone gevel maakt meer indruk dan je denkt.

Kostenbesparend: Door regelmatig specialistische schoonmaakwerkzaamheden uit te laten voeren door een professioneel schoonmaakbedrijf, kan de levensduur van apparatuur en meubilair worden verlengd en kunnen reparatie- en vervangingskosten worden verminderd.

Voldoen aan wettelijke voorschriften: Veel bedrijven zijn wettelijk verplicht om hun werkomgeving schoon en veilig te houden. Voor juridische problemen en boetes. De opgeleide specialisten weten precies waar op gelet dient te worden.

Juist het uitbesteden zorgt voor lucht. Nu weet je zeker dat de schoonmaak goed wordt uitgevoerd én door specialisten met passie.