HOORN - Het staat allemaal als een paal boven water: de crypto markt maakt ontwikkelingen mee waar men niet meer omheen kan. Er was in het begin veel weerstand vanuit de gevestigde financiele wereld en is het Bitcoin geweest die de weg heeft vrijgemaakt voor andere cryptocurrencies. Toch blijft Bitcoin de toon voeren en wordt het gezien als een waar betaalmiddel voor de toekomst.

Al een gevestigde naam binnen de financiele wereld
Bekendheid speelt een belangrijke rol in de financiele wereld. Het heeft veel te maken met de betrouwbaarheid en is dat vanaf de lancering in 2009 van Bitcoin wel keer op keer gebleken. De koers is namelijk geleidelijk aan gestegen en is en vormt dat voor velen nog een drijfveer om nog te investeren in de munt. De votaliteit is hoog en draagt het ook bij aan de wijze waarop Bitcoin de aandacht trekt. Het gaat natuurlijk om meer dan dat en gaat het ook om de opzet van Bitcoin zelf. De wijze waarop er verificatie plaats vindt bij elke transactie, biedt niet alleen een zeer hoge mate van vrijheid, maar kan data ook op zo een manier zonder gebruik te maken van een cloud worden opgeslagen. Er wordt immers gebruik gemaakt van een netwerk van computers waar de data wordt opgeslagen. Veilig BTC kopen mag dus geen probleem opleveren.

Bitcoin staat ook aan de basis van alle andere crypto
Elke andere crypto die na Bitcoin werd gelanceerd, wordt ook wel als een altcoin aangeduidt. Met het groeiend succes van Bitcoin werden er meerdere soorten crypto naar het model van Bitcoin op de markt gebracht. Dat heeft echter geen afbraak gedaan aan de populariteit van Bitcoin. Er gaat niet alleen een bepaalde charme van uit, maar gaat het ook om de manier waarop Bitcoin in staat is geweest om gelijk in te spelen op wensen van het groter publiek. Als tegenargumenten worden er vaak wel aangehaald, dat Bitcoin geen wettelijke basis is en dat het gebrek aan controle er juist voor zorgt dat criminelen er gebruik van kunnen maken voor het witwassen. Om het laatste tegen te gaan, worden er door steeds meer handelsplatforms een regel gehanteerd, dat alle accounts gelinkt moeten zijn met een bankrekeningnummer. De toekomst van Bitcoin samen met andere valutasoorten wordt zo bevordert en is er op het laatste cryptocurrency nieuws vandaag er steeds weer alles over te lezen.

Langer dan 10 jaar op de markt en nog steeds stijgend in populariteit, er zal geen eind komen aan het gebruik van Bitcoin. De twijfels hebben massaal plaats gemaakt voor een enthousiasme waar ook de altcoins op meereizen. Bitcoin blijft er de boventoon voeren en blijkt er uit de regulerende maatregelen die er door de verschillende Overheden worden ondernomen ook, dat Bitcoin wordt gezien als een speler op de financiele markt die er is om te blijven.