HOORN - In juni 2018 opent een heel bijzonder huis haar deuren: het 17 de eeuwse Huis De Visser aan de Binnenluiendijk in Hoorn. In dit Museumhuis worden bezoekers uitgenodigd om zich thuis te voelen: plaats te nemen aan tafel of de laatjes van de kast open te trekken. Hier dus geen bordjes met ‘niet aanraken’ of strenge suppoosten. Vereniging Hendrick de Keyser is de eigenaar van het pand en zij zoekt vrijwilligers om samen met de bezoekers het huis tot leven te brengen.

Vrijwilliger in Huis de Visser: een warm welkom
Esly van Dam, hoofdcoördinator vrijwilligers, vertelt: ‘Vrijwilligerswerk in Huis De Visser betekent vrijwilligerswerk in een bijzonder 17 de eeuws huis. Vrijwilligers ontvangen bezoekers net zoals je dat thuis zou doen, persoonlijk en hartelijk. Maar vrijwilligers kunnen ook actief in het huis bezig zijn. De vrijwilligers brengen het huis echt tot leven’.

Samen vrijwilligerswerk doen
Om vrijwilliger te worden in Huis De Visser heb je geen specifieke voorkennis of ervaring nodig, maar wel goede sociale en communicatieve vaardigheden. Tijdens de kennismakingsperiode verwachten we dat vrijwilligers een dagdeel per week beschikbaar zijn, daarna is de minimale beschikbaarheid een dagdeel per twee weken. Vereniging Hendrick de Keyser biedt haar vrijwilligers professionele begeleiding en een reiskostenvergoeding. Vrijwilligers werken altijd samen met anderen.

Museumhuizen
Vereniging Hendrick de Keyser bestaat in 2018 100 jaar en bezit 421 historische panden in Nederland. 100 jaar huizen redden voor het nageslacht heeft geleid tot een fantastische collectie woonhuizen. Uiteindelijk worden 35 karakteristieke huizen opengesteld voor publiek. Deze huizen nemen ieder een sleutelpositie in in de woonhuisontwikkeling in Nederland.

Informatie bijeenkomst
Iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk in Huis De Visser, kan zich aanmelden voor de vrijblijvende informatiebijeenkomst die Vereniging Hendrick de Keyser eind april organiseert. Hier krijgen geïnteresseerden meer informatie en kunnen vragen worden gesteld. U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst bij Esly van Dam, hoofdcoördinator vrijwilligers via 020-5210630 of vandam@hendrickdekeyser.nl. Zij kan ook andere vragen beantwoorden.