HOORN - Is jouw vloer aan vervanging toe of ben je bezig met een nieuwbouwhuis en moet je hier nog een vloer voor uitzoeken? Dat kan best lastig zijn, aangezien er vandaag de dag zoveel keuze is op het gebied van vloeren en designs. Momenteel is de visgraat vloer een van de meest populaire ontwerpen die er zijn en dat is niet voor niets. Het is immers een erg chique design dat voor veel sfeer zorgt in een ruimte. Wil je graag een visgraat vloer kopen van laminaat in de omgeving van Hoorn? In dit artikel vertellen we je meer over de visgraat laminaat vloer en waar je deze kunt aanschaffen!

Wat is een visgraat laminaat vloer?

Een visgraat vloer is een populair design dat al eeuwenlang toe wordt gepast. Het bestaat uit planken die haaks over elkaar heen worden gelegd. Hierdoor ontstaat een trapsgewijs patroon dat erg doet denken aan een vissengraat. Deze vloeren werden vroeger vooral in chique gebouwen gelegd, in Italië zelfs in kastelen en paleizen. Vandaag de dag zijn de vloeren gelukkig toegankelijker. Dat is ook wel te zien, want je kunt geen woonprogramma kijken of woontijdschrift lezen zonder dat je een luxe visgraat vloer tegenkomt. Ze zijn vandaag de dag in verschillende materialen te krijgen, zoals textiel, PVC en laminaat. Vroeger werden alle visgraat vloeren van eikenhout gemaakt, daarom waren zo ook zo prijzig. Een visgraat laminaat vloer is tegenwoordig het meest voorkomend, dankzij de voordelige prijs.

Wat zijn de voordelen van een visgraat vloer?

Een visgraat vloer heeft veel voordelen ten opzichte van andere vloer ontwerpen. Het grootste voordeel is toch wel het unieke uiterlijk van de vloeren, dat iedere ruimte een luxe uitstraling kan geven. Het zijn stijlvolle vloeren die niet voor niets in kastelen en paleizen werden gelegd vroeger. Hier werd een speciaal soort breed visgraat gebruikt, aangezien landhuizen andere formaten vloeren hebben dan reguliere woningen. Dit geeft ook meteen aan hoe tijdloos de vloeren zijn, ze zijn vandaag de dag nog net zo populair als tientallen jaren tot zelfs honderd jaar geleden. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je de vloer ooit zult moeten vervangen omdat deze ouderwets is geworden. Daarnaast zijn visgraat vloeren te vinden in allerlei afmetingen en diverse materialen. Je kunt ze dus altijd afstemmen op de stijl die jij wil voor jouw interieur. Een laatste voordeel van dit design is het feit dat het goed samengaat met vloerverwarming, aangezien het meer warmte doorlaat dan andere soorten vloeren.

Heeft een visgraat vloer ook nadelen?

Alles heeft voor- en nadelen en dat geldt ook voor een visgraat vloer. Het grootste nadeel dat de meeste mensen noemen, zijn toch wel de kosten van deze vloeren. Welk materiaal je ook kiest, dit design is altijd duurder dan andere, meer simpele designs waar je voor kunt kiezen. Vooral als je de vloer laat leggen, ben je vaak veel geld kwijt. Door het ingewikkelde patroon neemt dit namelijk veel tijd in beslag. Een visgraat vloer is ook wat gehoriger dan andere soorten laminaat vloeren, wat ook een nadeel kan zijn. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen met een goede ondervloer.

Visgraat laminaat vloer kopen in Hoorn

Wil je graag een goede visgraat laminaat vloer kopen in Hoorn? Dat is op meerdere plekken mogelijk. Basic Floors Houten Vloeren en Van Rooijen Wonen zijn de best beoordeelde specialisten in Hoorn en omgeving. Een groot voordeel is dat zij ook meteen een legservice aanbieden, mocht je de vloer niet zelf kunnen leggen!