HOORN - Vraagt u zich af of ondernemerschap iets voor u is? Of heeft u al een idee maar nog geen uitgewerkt plan? Op 5 april begint de training Starten als ZZP-er bij Startwijzer in Hoorn.

‘Een mooie kans’, zegt Robbert, een van de deelnemers van vorig jaar: ‘De training heeft echt een meerwaarde; duidelijk, praktisch en persoonlijk. Ik ben zeer gemotiveerd om van mijn plan een succes te maken!’

Training: fase 1
In de eerste fase maakt u kennis met het zelfstandig ondernemerschap. U onderzoekt of het werken als zelfstandige bij u past. Bent u bijvoorbeeld bereid risico’s te nemen? En bent u proactief? In deze fase ontwikkelt u een realistisch bedrijfsidee. U doet mee aan 3 trainingsbijeenkomsten en doet een ondernemerstest. Daarna maakt u in een persoonlijk gesprek samen met een ondernemerscoach een inschatting van uw kansen als zelfstandig ondernemer.

Training: fase 2
Als u doorgaat met de start van uw bedrijf, dan begint u met de volgende fase van de training; de planfase. In deze tweede fase van de training werkt u onder leiding van een ervaren bedrijfsadviseur in 6 bijeenkomsten naar een goed ondernemingsplan. Daarna begeleidt Startwijzer u naar succes in de praktijk. U krijgt gerichte ondersteuning bij de start van uw bedrijf, waarbij er onder andere aandacht is voor:

  • het vinden en binden van klanten.
  • het opzetten en bijhouden van de administratie.
  • een goede planning en organisatie.

Samenwerking met WerkSaam Westfriesland
De gemeente Hoorn vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen en een eigen inkomen kan verdienen. In opdracht van de gemeente en in samenwerking met WerkSaam Westfriesland organiseert Startwijzer daarom deze training. Het is bedoeld voor inwoners uit Hoorn die:

  • werk zoeken en geen uitkering hebben
  • een uitkering krijgen van WerkSaam Westfriesland.

Meld u snel aan

Via de website van Startwijzer: www.startwijzer.info kunt u zich aanmelden. Wees er snel bij. Het aantal plaatsen is beperkt. Deelname is gratis, maar er is wel een selectieprocedure. De training start op donderdag 5 april 2018.