NEDERLAND - Na een koud weekend met hier en daar nachtvorst neemt de temperatuur vanaf het begin van de nieuwe week iets toe. De kans op wat lichte neerslag wordt daarmee wel iets groter. Aan het eind van de week en in het weekend komen er dan weer enkele koude nachten/dagen aan.


Op maandag is het overwegend bewolkt met vooral in het zuiden, oosten en zuidoosten kans op neerslag. De neerslag kan daarbij een winters tintje hebben en misschien dat het in het zuidoosten zelfs een klein beetje wit kan worden. De maxima liggen tussen 1 graad in Zuid-Limburg tot 7 graden in het noordwesten van het land. De wind draait in de loop van de dag naar het noorden en is zwak tot matig boven land, op de Wadden soms krachtig.

Op dinsdag wisselen wolkenvelden en enkele zonnige perioden elkaar af. Langs de kust is er kans op een bui, maar elders blijft het waarschijnlijk droog. In de ochtend staat er maar weinig wind, later trekt de noordenwind vooral in het Waddengebied aan. De temperatuur stijgt naar 4 graden in Limburg tot 9 graden in het noordwesten.

Gedurende woensdag trekken er vooral in de westelijke kustgebieden regelmatig buien over, maar verder landinwaarts lijken deze te doven. Enkele van deze buien kunnen winters zijn met hagel of natte sneeuw. Tussendoor zijn lokaal ook een paar zonnige perioden mogelijk. De noordwestenwind is matig, maar aan de kust mogelijk vrij krachtig. De temperatuur blijft tussen de 5 en 9 graden liggen.

Donderdag volgen er in de ochtend ook nog wel wat buitjes en loopt de temperatuur wat terug bij een matige westenwind.

Vanaf vrijdag en in het weekend worden de nachten weer een stuk koeler en lokaal is er zelfs kans op nachtvorst. Wel lijken die dagen droger te verlopen waarbij de temperatuur overdag op maximaal vijf graden blijft steken.