HILVERSUM - De winnaars van de 27e editie van de Coiffure Award zijn bekend. Romy Meijer van Bob Janssen Haar & Make up uit Hoorn, won de prijs in de categorie Young Talent.

Dit werd zondagavond 22 april bekend gemaakt tijdens een groots opzet gala in Studio21 te Hilversum. Van de in totaal 93 genomineerden die streden om de meest invloedrijke en vooraanstaande kappersprijzen van Nederland, kende een befaamde nationale en internationale jury haar de Young Talent Award (voor deelnemers t/m 21 jaar) toe.

Het jury rapport luidden als volgt: “Een heel talentvolle collectie. Goede vormen en een geweldige finishing van het stijlen. Fris, simpel, mooie kleuren en draagbaar haar.”

De Coiffure Award – opgericht in 1992 door Schwarzkopf Professional en Coiffure Media – tracht de kappersbranche naar een hoger niveau te tillen en zet zich in voor de rol en bevordering van de kapper. Alle belangstelling gaat uit naar het ambacht en de passie die de kappers presenteren. Ieder jaar worden er weer trends gezet met de Coiffure Award: samen creëren de deelnemers de meest invloedrijke modebeelden.

Tijdens het Coiffure Award gala werden er in totaal 13 Coiffure Awards uitgereikt, waaronder de befaamde hoofdprijs, de titel ‘Hairdresser Of The Year’. De presentatie van de avond werd verzorgd door Jort Kelder. Op de rode loper werden de gasten geïnterviewd door Rick Brandsteder, terwijl DJ Mia More de muziek buiten verzorgde. Naast een wervelende Essential Looks show, the REinventing Hair Collection van Schwarzkopf Professional, met de komende trends in haarmode presenteerde winnaar Mark van Westerop zijn visie op haar in een spectaculaire show ‘reMARKable’. Spraakmakende optredens van Victor Mids, Kimberly van The Voice of Holland en rocker Jett Rebel, die in de after party een live concert verzorgde, maakten de avond compleet.

Bij het gala waren meerdere bekende Nederlanders aanwezig om de bekendmaking van de befaamde kappersprijzen bij te wonen. Onder andere Annette Barlo, Leco van Zadelhoff, Marijke Helwegen, Edwin Oudshoorn, Victoria Koblenko, Ronald Kolk en Sylvana Simons, waren present.

De jurering vond plaats in drie fases. In de eerste fase werden de inzendingen beoordeeld door de pers jury bestaande uit 19 redacteuren, journalisten en beauty editors van toonaangevende media. Vervolgens werden de inzendingen bekeken door de vakjury met 15 Nederlandse haar- en beautyspecialisten. Tot slot bekeken 12 Britse topkappers het werk van de genomineerden. Voor de Schwarzkopf Hair Color Technican vond een aparte jurering plaats. Alle inzendingen werden beoordeeld op de juiste balans tussen kapsel, visagie, styling en fotografie.

Naast de onderscheiding voor Romy Meijer won Hakan Alacali de eerste prijs voor de categorie ‘dames in regio Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel’, Joffrey Conings won de eerste prijs in de categorie ‘dames in de regio Utrecht, Zuid-Holland en Gelderland’ en ging tevens met de eerste prijs in de categorie ‘Avantgarde’ naar huis. Manouk Gomes ontving de eerste prijs in categorie ‘heren regio Noord’ en Arjen Bevers werd eerste in de regio ‘heren regio Zuid’. Sense Androgyn uit Rotterdam heeft de trotse prijs ‘Team Award’ in ontvangst mogen nemen en Jouri Rouffa de bijzondere prijs van ‘Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year’ gewonnen. Tot slot, de ‘Consumer Award’ is gegaan naar Indyra van Gastel van Hairdealer in Breda, gekozen door het Nederlandse publiek.

De hoofdprijs ‘Hairdresser Of The Year’, viel in handen van Bianca van Zwieten van Sjenkels kappers uit Amsterdam die ook twee Coiffure Awards in de categorie ‘dames regio Noord-Holland en Flevoland’ en ‘Pers Award’ in ontvangst nam.

Bekijk de collecties van alle winnaars op coiffureaward.nl