Denk aan het milieu, lever je gebruikt frituurvet gratis in bij Kringloopwinkel RataPlan


Stichting RataPlan is begonnen met het inzamelen van gebruikte frituurvetten en -oliën in samenwerking met Green Oil Recycling. Frituurvet wordt helaas nog door veel mensen door het toilet gespoeld of bij het afval gegooid zonder dat er nagedacht wordt over de gevolgen voor het milieu.

Wat zijn de voordelen?

Door het inleveren van gebruikt frituurvet bij Kringloopwinkel RataPlan draag je bij aan een schoner milieu en voorkom je dat het frituurvet in het riool belandt, wat schadelijk is voor het milieu. Green Oil Recycling recyclet het frituurvet waardoor het een nieuw duurzaam leven krijgt als biobrandstof. 100 liter frituurvet recyclen staat gelijk aan een CO2 besparing van 235 gereden kilometers! Hier kun je dus persoonlijk aan bijdragen.

Donatie aan KIKA

Naast dat we samen een bijdrage leveren aan een schoner milieu, steunen we daarnaast ook KIKA. Voor iedere volle kliko gebruikt frituurvet doneert Kringloopwinkel RataPlan 10% van de waarde aan KIKA. KIKA is een stichting die zich inzet voor Kinderen Kankervrij. Met de donaties kan KIKA meer onderzoeken financieren en daarmee bijdragen aan behandelingen van kinderen met kanker.

Hoe werkt het?

Inleveren is simpel. Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de fles goed en gooi deze vervolgens in de kliko bij ons in de winkel.

Wat kan ik inleveren?

- Frituurvet vloeibaar

- Frituurvet vast

- Frituurolie

- Overige plantaardige oliën

Wat kan ik nog meer doen?

Vraag je vrienden/familie of zij nog gebruikt frituurvet hebben liggen en vraag of je dit mag meenemen. Hiermee help je je vrienden en familie af van hun gebruikt frituurvet, waar ze je ongetwijfeld dankbaar voor zullen zijn!


www.rataplan.nl

www.greenoilrecycling.nl


Over Green Oil Recycling

Green Oil Recycling is gespecialiseerd in het inzamelen van gebruikte frituurvetten en -oliën bij horecagelegenheden. Green Oil Recycling zamelt oude frituurvetten en oliën in conform de geldende wetgevingen en werkt samen met o.a. sportverenigingen, gemeentes en bouwmarkten om inzamelpunten te creëren waar leden, klanten en buurtgenoten flessen gebruikt frituurvet kunnen inleveren. Voor elke volle kliko flessen gebruikt frituurvet doneert Green Oil Recycling 10% van de waarde uit aan een goed doel.

Over RataPlan

RataPlan heeft 30 kringloopwinkels in Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland en is daarmee de grootste kringloopketen van Nederland. Daarnaast beheert RataPlan 49 bewaakte NS fietsenstallingen, verspreid over het land. De kringloopwinkels en fietsenstallingen hebben als doel het bieden van werk aan mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Op dit moment heeft RataPlan bijna 1.500 medewerkers. Kringloopbedrijf RataPlan is een onafhankelijke stichting, zonder winstoogmerk, die werkt aan kansen voor zowel mens als milieu. Samen met de klant en reiziger, geeft RataPlan mens en milieu een tweede kans door meer werkgelegenheid te creëren en daarnaast hergebruik te bevorderen. Zo maken we samen de wereld een beetje schoner.