HOORN – Woensdag 25 april wordt het vernieuwde Omring Revalidatiecentrum Hoorn officieel in gebruik genomen. Het centrum is gevestigd in Omringlocatie Lindendael en is recentelijk verbouwd en uitgebreid met de meest geavanceerde revalidatieapparatuur van Motek, Hocoma en Monitored Rehab Systems. Door middel van digitale technologie kunnen dagelijkse situaties nagebootst worden zodat mensen nog doelgerichter en sneller kunnen revalideren. Daarnaast krijgen revalidanten, samen met de therapeut, beter inzicht in de gemaakte vorderingen.

Bovendien geeft het de fysiotherapeut en andere behandelaren inzicht in de effecten van de verschillende therapieën die vervolgens weer gebruikt kunnen worden voor wetenschappelijk onderzoek. Omdat de apparaten de mogelijkheid bieden om de therapie in spelvorm te kunnen uitvoeren, ervaren revalidanten de therapie over het algemeen als minder belastend, stimulerender en vooral ook leuker.

Samen de beste zorg dichtbij
Sinds afgelopen maart zijn collega-zorgorganisatie De Zorgcirkel en Omring een samenwerkingsverband gestart op het gebied van geriatrische revalidatie en herstel onder de naam GRZPLUS. Het doel van deze samenwerking is een nog sneller, beter en prettiger herstel van ouderen na bijvoorbeeld een ongeluk, beroerte, heup- of knieoperatie. Het nieuwe revalidatiecentrum in Hoorn is hiervan al een mooi resultaat. Een belangrijk aandachtspunt binnen GRZPLUS, naast de diverse revalidatielocaties, is het ontwikkelen van meer mogelijkheden voor revalidatie- of herstelzorg thuis. Door snellere en betere mogelijkheden voor revalidatie en herstel van ouderen thuis kunnen zij korter in het zieken- of verpleeghuis verblijven.