HOORN - Limburg is een populaire bestemming voor een wandelvakantie in Nederland. Het heuvelachtige landschap, de uitgestrekte bossen, de glooiende weilanden en de vele beekjes en rivieren maken het tot een prachtige omgeving om te voet te verkennen. Er zijn talloze wandelroutes in Limburg die je langs de mooiste plekjes brengen. In dit artikel ontdek je de mooiste wandelroutes voor een onvergetelijke wandelvakantie in Limburg.

Wandelroute Pieterpad

Het Pieterpad is de bekendste lange afstand wandelroute van Nederland en loopt van het Groningse Pieterburen tot aan de Sint-Pietersberg bij Maastricht. Het traject door Limburg is 242 kilometer lang en brengt je langs vele mooie plekjes. Zo loop je door het heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg, langs de Maas en door de prachtige bossen van Nationaal Park De Meinweg. Onderweg kom je langs gezellige dorpjes en historische steden zoals Valkenburg en Maastricht. Het Pieterpad is een mooie uitdaging voor de ervaren wandelaar die graag lange afstanden aflegt.

Wandelroute Brunssummerheide


De Brunssummerheide is een uitgestrekt natuurgebied in Limburg en is een populaire bestemming voor wandelaars. Er zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld die je langs de mooiste plekjes van dit gebied brengen. Zo kun je kiezen voor een korte wandeling van 3 kilometer, maar ook voor een lange wandeling van 12 kilometer. Onderweg kom je langs heidevelden, vennen, bossen en beekjes. De Brunssummerheide is bovendien een prachtige plek om wilde dieren te spotten, zoals reeën, vossen en dassen.

Wandelroute De Maasduinen

Wil je wandelen in midden Limburg, de Maasduinen is een uitgestrekt natuurgebied en is een prachtige plek om te wandelen. Er zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld die je langs de mooiste plekjes van dit gebied brengen. Zo kun je kiezen voor een korte wandeling van 3 kilometer, maar ook voor een lange wandeling van 15 kilometer. Onderweg kom je langs duinen, bossen, heidevelden en vele beekjes en riviertjes. De Maasduinen is bovendien een prachtige plek om vogels te spotten, met meer dan 100 verschillende soorten vogels die hier voorkomen.

Wandelroute Geuldal

Het Geuldal is een prachtig natuurgebied in Limburg en wordt gekenmerkt door het riviertje de Geul dat door het dal stroomt. Er zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld die je langs de mooiste plekjes van dit gebied brengen. Zo kun je kiezen voor een korte wandeling van 5 kilometer, maar ook voor een lange wandeling van 12 kilometer. Onderweg kom je langs mooie kastelen, oude boerderijen en gezellige dorpjes. Het Geuldal is bovendien een paradijs voor vogelliefhebbers, met meer dan 100 verschillende soorten vogels die hier voorkomen.