HOORN - Woensdag 14 maart is het Nationale Boomfeestdag. Het is de 62 e editie van dit evenement en deze editie heeft als thema ‘Maak ’t buiten beter!’. In Hoorn wordt Boomfeestdag zelfs op twee dagen gevierd; woensdag 14 maart en donderdag 15 maart.

Ongeveer 140 kinderen, uit 6 klassen, van 3 basisscholen gaan deze 2 dagen samen 38 bomen en 6.400 heesters planten in onze gemeente. Wethouder Theo van Eijk helpt leerlingen van basisschool De Wingerd bij het planten van de eerste boom bij Sporthal Zwaag. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Dit is donderdag 15 maart vanaf 9.30 uur bij de sporthal in Zwaag, aan het Munnikenwoud.

Programma
Dit jaar steken leerlingen van OBS Montessori (Locatie Johan Messchaertstraat), SBO De Piramide en RK Basisschool De Wingerd de handen uit de mouwen tijdens de Nationale Boomfeestdag. Draaiorgel ‘De Broodvechter’ zorgt tijdens de het planten voor de muzikale omlijsting.

Woensdag 14 maart: SBO De Piramide
9.00 uur: ouders en kinderen verzamelen zich op school
9.30 uur: gezamenlijk lopen naar de Spitsbergenstraat
9.50 uur: planten van bomen en heesters

Donderdag 15 maart: RK Basisschool De Wingerd
9.00 uur: ouders en kinderen verzamelen zich op school
9.20 uur: gezamenlijk lopen naar Sporthal Zwaag, bij de Munnikenwoud
9.45 uur: planten bomen en heesters

Donderdag 15 maart: OBS Montessori
12.30 uur: ouders en kinderen verzamelen zich op school
13.00 uur: gezamenlijk lopen naar de Overslagkade-Jeudje
13.20 uur: planten van bomen en heester

Meer activiteiten rond Boomfeestdag
Jan Geus van de gemeente Hoorn verzorgt sinds jaar en dag de Boomfeestdag in onze gemeente. Hij begeleidt de leerlingen niet alleen met het planten van de bomen en heesters. Hij gaat ook langs op de deelnemende scholen om uitgebreide biologielessen te geven. Daarin vertelt hij de leerlingen alles over heesters, bomen, flora en fauna.

Ook bij De Uitspanning in Blokker, de Jan Doustraat in Bangert en Oosterpolder en bij de Blauwe Berg worden bomen en heesters geplant, in dezelfde periode als de boomfeestdag. In de Kersenboogerd wordt volgens traditie voor ieder jaar dat de Kersenboogerd bestaat één kersenboom geplant.