NEDERLAND - Na een koud weekend waarin het kwik op meerdere plaatsen onder het vriespunt kwam volgt een overgang naar zachter en wisselvallig weer. Gedurende de week lopen de temperaturen langzaam op tot boven de tien graden aan het eind van de week. Soms laat de zon zich zien, afgewisseld door mogelijke buien.


Maandag stroomt met een zuidwestenwind weer zachte lucht naar ons land en komen de maxima bijna overal weer ruim boven de 5 graden uit, al blijft het in het noordoosten van het land koud met tot in de avond temperaturen rond of iets boven het vriespunt. Daar is plaatselijk ook nog wat natte sneeuw mogelijk. In de avond en nacht neemt de kans op regenbuien in het hele land toe.

Op dinsdag begint de dag ook met een afwisseling van zon, veel wolken en een paar buien. In de middag nemen de buien in aantal en intensiteit toe en dan met name in het zuiden en oosten. In het noordwesten is het een stuk droger. De maxima liggen tussen de 6 en 10 graden.

Woensdag stijgt de temperatuur nog iets verder, steekt er een westenwind op, die met name in de kustgebieden stevig kan aanvoelen en blijft er kans op buien.

Op donderdag lijkt het in het hele land wat droger te zijn. Met af en toe een waterig zonnetje kan de temperatuur langzamerhand boven de tien graden uitkomen.

Op vrijdag draait de wind iets naar het zuidwesten en neemt in kracht toe. Het wordt een dag die wisselvallig verloopt met kans op een zonnetje en buitjes.

Het volgende weekend lijkt droog te verlopen. Op zaterdag is de wind nog steeds stevig, maar die lijkt op weg naar zondag wat in kracht af te nemen. Ook nu komen de temparaturen rond de tien graden uit.