HOORN - Vanwege landelijke maatregelen in het kader van de bestrijding van het Corona-virus is het Museum van de 20e Eeuw per direct gesloten t/m 31 maart 2020. Het publiek reageert volgens het museum begripvol.

Omdat het museum dagelijks 200 tot 300 bezoekers trekt, was open blijven geen optie. Directeur Hans Stuijfbergen: “In dit geval willen we uiteraard geen risico nemen. Niet voor onze bezoekers maar ook niet voor onze medewerkers. Als je normaal maar drie dagen in het jaar dicht bent, is het wel een moeilijk besluit maar we gaan nu maar onderhoud plegen, extra schoonmaken en nieuwe exposities voorbereiden. Maar eerst gaan we alle groepen die voor de komende tijd gepland stonden informeren.”

Verlenging DDR expo
Het museum zal de populaire tentoonstelling “De tastbare DDR” verlengen zodat die na heropening nog enige tijd te zien zal zijn. De voor 15 en 22 maart geplande, en volgeboekte, DDR-lezingen kunnen niet doorgaan en worden ook na heropening opnieuw gepland.

Begrip van bezoekers
Het Hoornse museum ontving via mail en Facebook direct al begripvolle reacties: “Mensen die ons wilden bezoeken reageerden heel attent en begripvol. Ze vinden het een moedig en logisch besluit. Ze komen over enige tijd wel langs. Onze eigen medewerkers reageren ook goed en komen al met alternatieve werkzaamheden nu het enige tijd rustig is in het museum. Uiteraard hopen we medio april weer open te kunnen maar daar valt nog niets over te zeggen. Gelukkig waren we dit jaar wel erg goed van start gegaan in de eerste maanden.”
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via de website www.museumhoorn.nl of via de Facebook-pagina. U kunt zich op de site ook aanmelden voor de Nieuwsbrief.