HOORN - Het bedrijfsleven in Hoorn staat erom bekend vrij competitief te zijn. Hierdoor is het belangrijker dan ooit om met je bedrijf op te vallen en zo een groter aantal klanten binnen te hengelen. In deze blog vertellen we je over de verschillende manieren waarmee je de aandacht kunt pakken met je bedrijf.

Aan je verpakkingen werken

De eerste manier om met je bedrijf in Hoorn meer op te vallen, is door aan je verpakkingen te werken. Zorg ervoor dat je verpakkingen vrij uniek zijn. Dit maakt je merk namelijk een stuk meer herkenbaar. Tevens is het zaak om verpakkingen duurzaam te maken, want zo maak je een nog betere indruk op de lokale consument. Via bedrijven als Baas Verpakkingen is het mogelijk om aan verpakkingen te komen die aan al deze eisen voldoen.

Lokale influencers zoeken

Een andere effectieve manier om je bedrijf in Hoorn meer op de kaart te zetten is door samen te werken met lokale influencers. Deze personen hebben vaak een trouwe schare volgers in jouw directe omgeving, waardoor je een ontzettend gericht bereik hebt. Zoek naar influencers die goed bij je merk passen en die dezelfde waarden delen. Dit type influencer maakt de kans namelijk het grootst dat je samenwerking eentje is voor de lange termijn.

Een uniek product aanbieden

Het aanbieden van een uniek product is een geweldige manier om je bedrijf in Hoorn op te laten vallen. Waar je precies aan moet denken? Producten die alleen door jou aangeboden worden of een uniek element hebben zijn goede voorbeelden. Het grote voordeel hieraan? Je plaatst jezelf in een ander veld dan je concurrentie en geeft je klanten extra motivatie om je winkel te bezoeken! Je unieke product kan bijvoorbeeld iets lokaal gemaakt zijn, handgemaakt of een product met een bijzonder verhaal erachter.

Lokale evenementen sponsoren

Sponsor verder lokale evenementen. Hiermee sla je twee vliegen in één klap, want je promoot je bedrijf terwijl je tegelijkertijd iets bijdraagt aan de lokale samenleving. Aan wat voor evenementen moet je dan denken qua sponsoring? Sportwedstrijden, muziekfestivals of dorpsfeesten die altijd een grote opkomst trekken in Hoorn zijn de juiste keuze. Maar waarom zou je voor deze strategie kiezen? Je krijgt een bekendere merknaam, terwijl je ook nog eens de reputatie krijgt van een sociaal betrokken bedrijf.

Met andere bedrijfseigenaren netwerken

Netwerk tot slot met andere bedrijfseigenaren. Waarom dit ontzettend waardevol is om te doen? De kans is groot dat dit op den duur leidt tot nieuwe mogelijkheden en samenwerkingen die je bedrijf verder helpen groeien. Het komt geregeld voor dat bedrijven samen marketingacties opzetten, bepaalde leveranciers met elkaar delen of elkaar helpen promoten via kortingsacties. Het kan ook gewoon fijn zijn om met iemand te praten die dezelfde uitdagingen en successen meemaakt als jij.