NEDERLAND - Het Paasweekend is ronduit wisselvallig te noemen. Op 1e Paasdag, tevens de laatste dag van maart, is het nog goed te doen, maar bij de start van april, op 2e Paasdag, wordt het regenachtig. Ook de dagen daarna verlopen wisselvallig


Op zondag, 1e Paasdag, bevindt er zich zachte lucht boven Nederland. Waarschijnlijk wordt het op veel plaatsen 14 tot 16 graden. Op de Waddeneilanden en in de noordelijke kustregio’s is het enkele graden koeler. . De dag begint zeer waarschijnlijk droog en in de ochtend schijnt op veel plaatsen de zon, maar vanuit het zuiden neemt de kans op buien geleidelijk toe.

De maandag wordt de minste dag van het paasweekend. De zon krijgen we niet of nauwelijks te zien en er valt regelmatig regen. Daarbij kan het vooral in de ochtend en het eerste deel van de middag regionaal flink doorregenen. Het wordt hooguit een graad of 12 bij een matige wind uit het zuidwesten of westen.

Na Pasen is het een aantal dagen wisselvallig met dagelijks regen of buien, maar ook momenten met zon. Met maxima tussen 10 en 15 graden zijn de temperaturen dinsdag, woensdag en donderdag heel normaal voor begin april. Dinsdag lijkt nog wel grotendeels droog te verlopen, maar de twee dagen daarna is er regelmatig kans op buien bij een matige tot aan zee krachtige zuidwestenwind.

Aan het einde van de week stijgt de kans op aanmerkelijk hogere temperaturen. Op vrijdag en in het volgende weekend komen we al regelmatig tot 16 graden of iets meer. De buienkans vermindert echter niet, dus er is dagelijks kans op nattigheid.