HOORN - Gaat deze natuurlijke batterij in de vorm van de futuristische vulkaankrater ETNA voor de kust van Hoorn 80 stroom leveren aan het bedrijfsleven en de stad? Toekomstmuziek of realiteit? Die vraag wordt op 18 september beantwoord tijdens een openbare workshop in de raadszaal van Hoorn.

Hoorn80 Energiepositief wil Hoorn80 meer energie laten opwekken dan de bedrijven nu samen verbruiken. In april 2019 hebben multidisciplinaire ontwerpteams, tijdens een intensieve workshopweek, hun tanden gezet in die opgave. In het rapport ‘Ontwerpkracht voor bedrijventerreinen – de energietransitie als opstap naar ruimtelijke kwaliteit’ – zijn vier uitdagende ideeën uitgewerkt.

De ECWF nodigt u van harte uit voor de presentatie van kansrijke ideeën die gerealiseerd zouden kunnen worden tijdens een inspirerende workshop op 18 september.

ETNA: Energy Transition Natural Accumulator zou naast een toeristische attractie een enorm stap vooruit zijn in het verduurzamen van het bedrijventerrein. Over de haalbaarheid van de natuurlijke batterij (het plan is al 40 jaar oud!) – leest u meer in dit rapport dat op 18 september de basis is voor de workshop over de toekomst van Hoorn80.

Meer informatie over de workshop en andere acties om het bedrijfsleven in West-Friesland te verduurzaam vindt u hier: ecwf.nl

Workshop verduurzamen Hoorn80:
18 september 14.00 uur in de raadszaal van het stadhuis Hoorn, Nieuwe Steen 1 – ingang achterzijde. Mogelijk gemaakt door: Parkmanagement Hoorn, ECWF, Hoorn80 Energiepositief en gemeente Hoorn.