HOORN - Binnen het jongerenwerk (onderdeel Stichting Netwerk) constateren wij al geruime tijd dat er een normvervaging plaats vindt onder meiden in het algemeen als het gaat over grensoverschrijdend seksueel gedrag. Om een voorbeeld te geven is het voor veel tieners vandaag de dag “ normaal ” als je 13/14 jaar bent en sekst als je verkering met een jongen hebt. In veel gevallen vindt de daad al binnen een week plaats. Dit heeft weer tot gevolg dat meiden zich al snel minder waard voelen met alle effecten van dien. Middels de muziekstroom proberen we jeugd bewust te maken van dergelijke beslissingen.

De educatieve rapworkshops van Stichting Netwerk i.s.m. Project Nana staan in de Hoornse lokale muziek scene bekent om maatschappelijke thema’s die aangeraakt worden. Zo hebben we meerdere muziekvideo’s uitgebracht die voortgekomen zijn uit de rapworkshops vanuit de wijken en/of scholen. Zo hebben we video’s over “opschepgedrag” en het nut van hard “werken”, maar ook de geschiedenis van Hoorn. Alle rapworkshops duren 12 weken waarin we met een groep jongeren een bewustwording proces ingaan, met als resultaat een video en liveoptreden van de jongeren.

Dit is niet ongemerkt gebleven want de volgende video gaat voor eerst te zien zijn tijdens de start van de feestelijke opening van het Cultuurweekend Hoorn in Park Schouwburg. Cultuurweekend Hoorn vindt jaarlijks begin september plaats en is dé aftrap van het nieuwe culturele seizoen in Hoorn. Met op vrijdag 6 september traditiegetrouw een feestelijke opening in Schouwburg Het Park, georganiseerd door Cultuur Hoorn.

Vanaf 19.00 uur openen de deuren van Het Park en kunt u gratis genieten van de openingsvoorstelling ‘Pie in the Sky’ van Boost Producties* en na elke voorstelling zal de nieuwe video vertoond worden, gevolgd door een liveoptreden van de jongeren.