NEDERLAND - Na een week met uitersten, van extreme hitte tot nattigheid, lijkt de komende week een stuk koeler te verlopen. Mede door een noordelijke wind gaat de temperatuur een paar graden omlaag. Op maandag en dinsdag is er sporadisch een bui mogelijk, maar de rest van de week verloopt droog en zonnig en tegen het volgende weekend loopt de thermometer langzaam weer op.


Maandag trekt gedurende de dag een koufront van west naar oost. In het oosten begint de dag nog met flink wat zon en daar kan de temperatuur nog oplopen naar 28 of 29 graden. In het (noord)westen is er 's ochtends al meer bewolking aanwezig met kans op een regen- of onweersbui. De temperatuur komt daar niet hoger uit dan zo'n 22 tot 25 graden. Vooral in de middag neemt ook landinwaarts de kans op een regen- of onweersbui toe.

Dinsdag is het tijdelijk een stuk frisser met 19 tot hooguit 23 graden door een noordwestenwind. Vooral dinsdag valt af en toe een bui, maar er zijn ook zeker zonnige momenten.

Ook op woensdag voelt het nog fris aan, door een matige noordenwind, met ongeveer dezelfde temperaturen als de dag ervoor. Wel blijft het grotendeels droog en laat de zon zich regelmatig zien.

De dagen daarna keert het droge, zonnige en zomerweer terug. Donderdag blijft het overal droog met veel ruimte voor de zon. In het zuiden kan het dan alweer zomers warm worden, in het midden van het land pakweg 22 graden.

Vrijdag is het waarschijnlijk alweer stralend zonnig met temperaturen tussen 22 graden op de Wadden en langs de kust en 27 graden in het zuiden.

In het weekend blijft het zonnig en droog zomerweer. De temperatuur stijgt op veel plekken naar zomerse waarden tussen de 25 en 30 graden, terwijl het 's nachts nog goed lijkt af te koelen.