NEDERLAND - Komende week verdwijnt de kou langzamerhand uit de lucht al wordt het zeker de eerste dagen redelijk ontstuimig, met name op dinsdag. Daarna lijkt er een iets rustiger weerbeeld op komst.


Zondag houden we het, in tegenstelling tot zaterdag, niet overal droog. In de ochtend trekt een neerslaggebied over ons land. In de noordoostelijke helft kan dit eerst gepaard gaan met natte sneeuw en mogelijk ook regen. Het kan hierdoor lokaal verradelijk glad worden. De middag verloopt een stuk droger en in het zuidwesten breekt de zon af en toe door. Daarbij is het een stuk zachter dan de voorgaande dagen. De maxima liggen tussen 7 en 11 graden. Hierbij waait een matige tot aan zee vrij krachtige zuidwestenwind.

Vanaf maandag zet het zachtere weer door en kan het lokaal boven de 12 graden uitkomen. Echt aangenaam wordt het echter niet want de wind neemt flink in kracht toe. Er staat een vrij krachtige tot soms zelfs stormachtige zuidwestenwind aan zee, 5-8 Bft. Daarnaast kunnen er zware windstoten voorkomen tot 100 km/uur. Vooral in de ochtend regent het op uitgebreide schaal. Vanaf de middag wordt het vaker droog.

Ook dinsdag is het de wind die het weerbeeld domineert en wordt het zelfs onstuimig. Er staat wederom een vrij krachtige tot in het westelijke kustgebied stormachtige westenwind, 5-8 Bft. De windstoten pakken mogelijk nog iets hoger uit met windstoten die op kunnen lopen tot boven de 100 km/uur in het noordwesten. Bij pakweg 8 tot 10 graden trekken er enkele buien over het land. Deze kunnen lokaal een winters karakter hebben met mogelijk hagel en natte sneeuw.

Ook woensdag en donderdag blijft het weerbeeld licht wisselvallig met dagelijks kans op enkele buien of neerslaggebieden die over ons land trekken. Aanvankelijk kunnen deze nog een winters karakter hebben, maar in de loop van de week loopt de temperatuur weer wat op en zal dat vooral regen zijn. Op woensdag is de wind nog altijd stevig, maar deze neemt in de loop van de dag wel in kracht af.

Vanaf vrijdag en in het volgende weekend stijgt de temperatuur weer tot in de dubbele cijfers en lijkt langzamerhand ook de buienkans af te nemen