HOORN - In één jaar tijd honderd vrijwilligers werven voor mensen met dementie in Hoorn, dat is het nieuwe project van Vrijwilligerspunt dat de gemeente Hoorn ondersteunt.

Wilt u iemand met dementie in uw buurt helpen? Dan kunt u meedoen met de Honderd van Hoorn. Als één van de Honderd van Hoorn kunt u iemand thuis bezoeken en samen een kopje koffie drinken, een wandeling maken, boodschappen doen of koken. Ook kunt u helpen in een woonzorgcentrum. Daar vragen ze begeleiders bij het puzzelen, sporten of zingen. Uiteraard zijn er nog veel andere opties. U bepaalt zelf hoeveel uur u zich inzet.

Informatie en aanmeldingen

U kunt zich hiervoor aanmelden bij het Vrijwilligerspunt, info@vrijwilligerspunt.com of 0229 216499.

Dementievriendelijk Hoorn

De Honderd van Hoorn is één van de projecten voor mensen met dementie dat de gemeente Hoorn ondersteunt. De gemeente zet zich samen met vele partners in om Hoorn dementievriendelijk te maken.

Hulp en activiteiten in Hoorn

Steeds meer mensen krijgen te maken met dementie. Ruim zeventig procent van de mensen van dementie woont thuis en wordt verzorgd door hun naaste familie of omgeving. Om mensen met dementie en hun naasten zo goed mogelijk te ondersteunen worden verschillende vormen van hulp en activiteiten aangeboden.
Op www.dementievriendelijkhoorn.nl vindt u een overzicht van alle hulp, ondersteuning en activiteiten in Hoorn.