NEDERLAND - Na een mooie zomerweek zal juli een stuk wisselvalliger beginnen. Met temperaturen die nauwelijks de twintig graden halen en af en toe enkele buien blijft het de eerste dagen van de nieuwe maand zelfs fris. Pas tegen het volgende weekend lijkt er verbetering aan te komen.


Vandaag, zondag, is het bewolkt begon het n het oosten van het land met wat regen die geleidelijk weg trekt. In het midden en westen is het droog met nu en dan wat zon. In de loop van de namiddag kunnen vanuit het westen wel een paar buien ontstaan. De temperatuur komt uit op 19 tot 22 graden bij een matige noordwestenwind.

In de nacht naar maandag heeft vooral het noorden te maken met een aantal buien. In het zuiden blijft het vaker droog. De eerste dag van juli levert temperaturen op van slechts 17 tot 20 graden en daarmee is het koel voor de tijd van het jaar. Het weerbeeld bestaat hierbij uit een mix van zon, wolken en enkele buien. Grote hoeveelheden neerslag zijn niet aan de orde. De wind komt uit westelijke richtingen en is matig, maar aan de kust en op het IJsselmeer soms krachtig.

Ook dinsdag is het nog fris met maxima die uitkomen tussen 16 graden vlak aan zee tot 18 graden in het binnenland. Vanuit het westen trekt ook een regengebied over het land en van lekker buitenweer is dus zeker geen sprake. In de loop van de dag trekt de regen weg en is er wat ruimte voor de zon.

De rest van de week verloopt licht wisselvallig met dagelijks kans op enkele buien die over het land trekken. Kletsnat wordt het zeker niet en er komen ook veel droge momenten voor waarbij de zon schijnt. Na woensdag lijkt de temperatuur wel weer een kleine stijging in te zetten.

Donderdag en vrijdag gaan we alweer richting de twintig graden en in het volgende weekend komen we mogelijk weer uit rond de normale waarden tot pakweg 23 graden waarbij het grtendeels droog en zonnig blijft.