HOORN - Vind je dat je woning er een beetje saai uitziet? Dan kun je de buitenkant van je woning mooier maken met behulp van bomen en planten. Zo kun je bijvoorbeeld een sedumdak kopen. Een sedumdak is een dak dat uit mossen en planten bestaat. Dit dak zorgt voor een zeer unieke uitstraling, maar kent ook een hoop andere voordelen. Om te beginnen helpt dit dak om regenwater op te vangen. Daarnaast kunnen planten schadelijke deeltjes in de lucht opvangen en verbeteren ze de luchtkwaliteit. Ook kan een sedumdak de levensduur van je dak verbeteren. Met behulp van een sedumdak kun je de uitstraling van je woning enorm verbeteren en bovendien kun je in sommige gemeentes zelfs subsidie krijgen voor dit type dak.


Leibomen als tuinafscheiding
Wil je een mooie tuinafscheiding creëren? Dan kun je een leiboom kopen. Een leiboom is een boom waarbij de takken in een specifieke richting geleid worden. Op die manier kun je als het ware een soort muur van bomen creëren. Je ziet deze bomen ook veel langs paden staan. Leibomen kun je eenvoudig bestellen en in de tuin plaatsen. De bomen hebben zo nu en dan wel onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat de takken de juiste richting in blijven groeien. Daarom is het belangrijk om de boom te laten snoeien door een vakman. Indien je zelf handig bent, kun je deze taak echter ook zelf oppakken.

Een groene woning
Laat je een sedumdak op je woning plaatsen, dan laat je ook aan de buitenwereld zien dat je een liefhebber van planten en bomen bent. Bovendien kunnen mensen uit dit type dak opmaken dat je veel waarde aan het milieu hecht. Mocht je de uitstraling van het sedumdak en leibomen mooi vinden, dan is het zeker aan te raden om deze twee met elkaar te combineren.