HOORN - Woningcorporatie Intermaris neemt op 28 juni 2019 de 277 huurwoningen in Hoorn en Zwaag over van woningcorporatie Mooiland. Intermaris is regionaal verankerd in Hoorn en Zwaag en daarom de logische partner voor de overname.

Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.

Om welke huurwoningen gaat het?
Het gaat in totaal om 277 huurwoningen in de gemeente Hoorn. Intermaris is al actief in deze gemeente.

De verkoop
Mooiland is verspreid door heel Nederland in meer dan 100 gemeenten actief. Buiten de regio Noordoost-Brabant gaat het vaak om slechts enkele tientallen woningen per gemeente. We zien dat andere corporaties daar met hun netwerk meer kunnen betekenen voor huurders. Wij hebben daarom de ingrijpende keuze gemaakt om de komende jaren een groot deel van ons bezit te verkopen, bij voorkeur aan andere corporaties. Dit gebeurt als eerste in Noord-Nederland. Hierdoor kunnen we met meer focus werken en zijn we een volwaardige woningcorporatie in onze kernregio Noordoost-Brabant en enkele andere gemeenten (Gennep, Breda, Apeldoorn en de stadsregio Arnhem-Nijmegen).

Anne Wilbers, bestuurder Mooiland:"Mooiland is blij met de verkoop aan Intermaris, als regionaal verankerde organisatie. Zo blijven de woningen en de maatschappelijke taak in de sociale huursector. Dat is voor Mooiland een belangrijke overweging bij de verkoop."

Veranderingen
De verkoop en de overdracht van de woningen kende een zorgvuldig proces, waaraan Mooiland en Intermaris gezamenlijk werkten. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname.

Cees Tip, Bestuurder Intermaris:"Intermaris biedt alle nieuwe huurders een warm welkom en een fijn thuis bij Intermaris. We werken al sinds 1905 aan goede sociale huisvesting in de stad, daar staan we voor. Iedereen verdient een fijn thuis; zowel onze bestaande als alle nieuwe huurders."