Een badkamer is meer dan alleen een plek om te douchen of baden. Het is een ruimte waar je kunt ontspannen, jezelf kunt opladen en doet verzorgen. Daarom is het belangrijk dat je badkamer een ruimte is waar je je prettig voelt. Om je te inspireren, bespreken we in deze blog 3 verschillende inspiraties voor jouw droombadkamer inclusief de details en tips. Zo kun je een gerichter beeld vormen van jouw droombadkamer en de details die deze stijlen compleet maken.

1. De moderne droombadkamer

Een moderne badkamer kenmerkt zich door strakke lijnen, minimalistische details en hoogwaardige materialen. Denk aan gladde tegels, zwevende meubels en een inloopdouche. In een moderne badkamer draait alles om functionaliteit en design. Je kunt een moderne badkamer bekijken en naar jouw wens laten inrichten, bij een showroom in Grootebroek.

Details van een moderne badkamer

Strakke lijnen en geometrische vormen

Denk hierbij aan rechthoekige tegels, zwevende meubels met strakke hoeken en een inloopdouche zonder douchebak.

Gladde tegels en/of betonlook

Ga voor een minimalistische uitstraling met effen, gladde tegels in neutrale kleuren. Betonlook tegels geven de badkamer een stoere en moderne touch.

Zwevende meubels

Creëer een ruimtelijk gevoel door te kiezen voor zwevende meubels zoals een wastafelmeubel, toilet en kolomkast.

Inloopdouche

Een inloopdouche is niet alleen praktisch, maar zorgt ook voor een strakke en moderne uitstraling. Kies voor een douchewand van glas of tegels.

Hangende toiletten

Een hangend toilet bespaart ruimte op de vloer en geeft de badkamer een modernere look.

Moderne kranen en wastafels

Kies voor kranen met een strak design en een wastafel in een rechthoekige of ovale vorm.

Verlichting ingebouwd in plafond

Inbouwverlichting zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. Plaats spots in het plafond of in nissen om de badkamer optimaal te verlichten.

2. De industriële badkamer

Een industriële badkamer heeft een rauwe en stoere uitstraling. Denk hierbij aan baksteen, beton en hout. Deze stijl is perfect voor mensen die houden van een unieke en karaktervolle ruimte.

Details van een industriële badkamer

Rauwe materialen zoals baksteen, beton en metaal

Baksteenmuren of betonlook tegels geven de badkamer een industriële uitstraling. Combineer dit met metalen details zoals kranen, douchekoppen en handdoekrekken.

Houten accenten

Hout brengt warmte en sfeer in de industriële badkamer. Kies voor houten meubels, vloeren of wandpanelen.

Metalen details

Metalen accenten zoals bijvoorbeeld bij een douchekraan inbouw, douchekoppen, handdoekrekken of kastjes geven de badkamer een stoere en industriële uitstraling.

Vrijstaande badkuipen

Een vrijstaande badkuip op pootjes is een echte eyecatcher in een industriële badkamer. Kies voor een badkuip van metaal of beton voor een complete industriële look.

Open kasten

Open kasten zorgen voor een ruimtelijk gevoel en passen perfect bij de industriële stijl.

Edisonlampen

Edisonlampen met een kooldraadfilament geven de badkamer een sfeervolle en industriële uitstraling.

3. Klassieke badkamer

Een klassieke badkamer straalt luxe en elegantie uit. Denk aan marmer, gouden details en sierlijke vormen. Deze stijl is perfect voor mensen die houden van een tijdloze en chique uitstraling.

Details van een klassieke badkamer

Marmer of marmerlook tegels

Marmer geeft de badkamer een klassieke en luxe uitstraling. Kies voor marmer tegels voor de vloer, wanden of wastafelblad.

Gouden details

Gouden details zoals kranen, handgrepen, spiegels en lijsten maken de klassieke badkamer extra chique.

Sierlijke vormen

Sierlijke vormen komen terug in de wastafel, badkuip, kranen en spiegels. Denk hierbij aan ronde vormen, klassieke krullen en sierlijke details.

Vrijstaande badkuipen met klassieke pootjes

Een vrijstaande badkuip op klassieke pootjes is een pronkstuk in de klassieke badkamer

Tips voor jouw droombadkamer

De creatie van jouw droombadkamer begint met het bepalen van de stijl. Kies je voor modern of voor een klassieke badkamer? Kies vervolgens kleuren die de gewenste sfeer creëren. Lichte kleuren voor meer ruimtelijkheid en donkere kleuren voor een intiemere sfeer. De materiaalkeuze, zoals tegels, beton of hout, beïnvloedt zowel de uitstraling als de functionaliteit van jouw badkamer. Goede verlichting mag hierbij ook niet vergeten worden. Lampen moeten sfeervol zijn, maar het allerbelangrijkste is dat ze functioneren. Tot slot komt het inrichten van jouw badkamer. Meubels met voldoende opbergruimte zijn essentieel, maar kunnen ook je stijl beïnvloeden. Probeer het daarom zo persoonlijk mogelijk te maken met accessoires en voeg een vleugje natuur toe met planten voor een frisse en gezondere badkamer.

Kies voor jouw droombadkamer!

In verschillende showrooms van sanitair specialisten kun je vrijblijvend advies inwinnen over het design van jouw badkamer. Je kunt hier inspiratie opdoen of een badkamer laten samenstellen en bestellen. Kom voorbereid naar de showroom en laat je adviseren door deskundigen. Hierdoor zul jij straks lekker vertoeven in jouw ideale droombadkamer.