HOORN - Voor de uitvoering van klussen in de regio kiezen zzp’ers steeds vaker voor het huren van gereedschap bij een partij als Boels. De keuze voor het huren van tools en bijvoorbeeld zaken als een bouwkeet, aanhangwagen en heftruck biedt verschillende voordelen. Niet alleen financieel is dit aantrekkelijk, er hoeft immers geen groot bedrag te worden geïnvesteerd in de aanschaf van dergelijke hulpmiddelen, het is ook een hele duurzame keuze. Verschillende tools worden slechts bij enkele klussen gebruikt door het jaar heen. Het is zonde om dit materieel een groot deel van het jaar in de schuur of werkplaats te laten liggen. Machinerie en gereedschap slijten hierdoor onnodig snel. Dit artikel vertelt je meer over de groeiende populariteit van het huren van gereedschap.

Aanbod aan te huren tools en hulpmiddelen steeds groter


Het huren van gereedschap, aanhangwagens en bijvoorbeeld een heftruck wint onder meer aan populariteit, als gevolg van een groeiend aanbod. Neem bijvoorbeeld ook de mogelijkheid van een kanaallift huren, een specifiek hulpmiddel dat breed inzetbaar is door zzp’ers in de bouw. Gebruik een dergelijk platform bijvoorbeeld voor het herstellen van het voegwerk aan de buitengevel, voor het aanbrengen van een nieuwe dakgoot, enzovoorts. Er zijn verschillende online partijen waar je een reservering online door kunt geven. Vaak staat het gehuurde goed de volgende dag voor je klaar om opgehaald te worden.

Geen grote investeringen noodzakelijk door materieel te huren


Zoals eerder in dit artikel al genoemd werd, biedt het huren van gereedschap en hulpmiddelen ook een sterk financieel voordeel. Het beschikbare eigen vermogen van zzp’ers is vaak beperkt. Daarbij gebruikt men dit vermogen liever voor de aanschaf van een bedrijfswagen, het aannemen van het eerste personeel en het opzetten van campagnes om nieuwe klanten te vinden. Door gereedschap te huren hoeft daar niet in geïnvesteerd te worden. Het aangeboden gereedschap van verhuurders is vaak bedoeld voor professioneel gebruik en van een kwalitatief hoogwaardig niveau. Bijkomend voordeel daarvan is dat dit het gemak waarmee een klus wordt uitgevoerd ten goede komt.

Duurzaamheid steeds belangrijker voor consument en opdrachtnemer

Door gereedschap alleen te huren op de momenten dat je dit nodig hebt, ligt het materieel nooit stil in de werkplaats. Het past bij een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen. Iets wat de laatste jaren steeds belangrijker is geworden voor zowel de consument, als de opdrachtnemer. De consument neemt een dienst of product af bij de meest duurzaam opererende partij, wanneer de prijs ervan vergelijkbaar is.