HOORN - Ben je aan het kijken naar een nieuwe bedrijfsautoverzekering, maar duizelen de grote hoeveelheden aan keuzes je? Je bent hierin niet de enige. Iedere dag zijn er een groot aantal ondernemers op zoek naar een zo goed mogelijk passende verzekering voor hun bedrijfsauto. Het hebben van een verzekering is immers een vereiste om aan de wet te voldoen, maar je wil er tegelijkertijd ook alle voordelen aan behalen. Maar hoe zorg je dan dat je een goede keuze maakt? En waar moet je nog meer rekening mee houden? Na het lezen van onderstaande informatie is het eenvoudiger om een passende verzekering te vinden voor jouw auto’s.

De soorten verzekeringen en aanvullende opties

Eerst is het goed om te kijken naar de soorten verzekeringen die mogelijk zijn. Geen enkele bedrijfsautoverzekering is hetzelfde en aan de hand van de dekking kan je voor bepaalde dingen beschermd zijn, die je bij een andere dekking niet ziet. De basisdekking is de WA-verzekering. Dit is de wettelijke aansprakelijkheid, die je afgesloten moet hebben. Dit biedt uitsluitend de schade aan anderen. Beperkt casco en allrisk zijn de uitgebreidere verzekeringen. Hiermee heb je niet alleen de aansprakelijkheid geregeld, maar ook schade door brand, diefstal en natuurrampen of zelfs de schade aan jouw eigen auto tijdens een ongeluk. Het is van belang dat je weet wat jouw behoeften zijn, zodat je gerichter naar deze verzekeringen kan kijken. Vergeet ook niet om de aanvullende dekkingen met elkaar te vergelijken voordat je de uiteindelijke keuze maakt.

Het aantal jaarlijkse kilometers

Bij een vrachtwagenverzekering online afsluiten speelt het aantal kilometer dat je jaarlijks gaat rijden een grote rol. Als jouw ondernemer niet voortdurend op de weg te vinden is, kan je een lagere kilometerstand opgeven dan wanneer je regelmatig langere ritten maakt om producten bij de klant te krijgen. Hoe meer je rijdt, hoe hoger het risico op een ongeval is. De verzekeraar biedt hierdoor ook een lagere premie aan bedrijven die minder vaak de weg op gaan. Zorg er wel voor dat je eerlijk bent over het aantal kilometers, omdat het op de lange termijn problemen oplevert met een schadeclaim. En heb je nog nooit een schadeclaim ingediend? Kijk dan welke korting je maandelijks ontvangt op jouw premie. De verzekeraar beloont je namelijk voor een vlekkeloze rijgeschiedenis.

De polisvoorwaarden en het eigen risico

Voordat je daadwerkelijk een keuze maakt, is het aan te raden om de polisvoorwaarden goed door te nemen. Tijdens het online afsluiten van de verzekering voor de bedrijfswagens zie je de voorwaarden direct op jouw scherm verschijnen. In deze voorwaarden staat onder andere vermeld welke uitsluitingen er zijn, hoe je een schadeclaim in kan dienen en hoe hoog het eigen risico is dat je betaalt voordat de verzekeraar uitkeert. Je kan dit eigen risico aanpassen door een vrijwillig eigen risico toe te voegen. Jouw maandbedrag is hiermee lager. Zorg dat je het bedrag kan dragen, zodat je tijdens een ongeval niet voor verrassingen komt te staan en financiële problemen krijgt.