HOORN -Je hebt je zinnen gezet op een nieuwe Android telefoon. Die keuze is alvast gemaakt. Maar al snel kom je tot de conclusie dat je er dan nog lang niet bent. Het aanbod van Android toestellen is namelijk ongelooflijk groot. Dat maakt het niet gemakkelijk om een keuze te maken. Een nieuwe telefoon is nou eenmaal een flinke uitgave en dan wil je er wel zeker van zijn dat je de beste beslissing maakt. Maar hoe kies je de beste Android telefoon? Waar let je op? Waar moet je rekening mee houden? In dit artikel zetten we de belangrijkste aandachtspunten op een rij. Zo vind je eenvoudig de telefoon die bij jou past.

Geheugen van de telefoon


Op de eerste plaats is het belangrijk om op de capaciteit van de telefoon te letten. Hoeveel foto’s kun je bijvoorbeeld zonder problemen opslaan? Hoeveel apps kunnen er op je telefoon staan? Als je telefoon intensief wordt gebruikt en je hier graag veel mee download of zelf veel foto’s en video’s maakt, dan loop je het risico dat het geheugen binnen mum van tijd vol is. Heel vervelend, want hierdoor kun je de telefoon niet gebruiken zoals je graag zou willen. Als je dit van tevoren al weet, is het slim om voor een telefoon met een groter geheugen te kiezen. Gelukkig zijn de meeste toestellen tegenwoordig wel in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, waardoor je het geheugen op jouw persoonlijke wensen kunt afstemmen.

Camerakwaliteit

Behoor jij tot de grote groep mensen die helemaal geen aparte camera meer hebben en alle foto’s met hun telefoon maken? Dan wil je natuurlijk wel dat de foto’s van goede kwaliteit zijn. Dat deze ook zonder problemen afgedrukt kunnen worden en er niet direct heel pixelig of minder mooi uit zullen zien. In dat geval is het dan ook verstandig om op de kwaliteit van de camera te letten. Gelukkig zijn de meeste Android toestellen tegenwoordig wel voorzien van een prima camera. Als je hier echter heel veel waarde aan hecht, dan zijn er ook modellen die voor een meerprijs over een net wat betere camera beschikken. Verdiep je hier dus in, zodat je zeker weet dat de camera aan jouw wensen voldoet.

Welk formaat?

Ook is het goed om over het formaat van je telefoon na te denken. Draag je deze altijd met je mee in je broekzak? Dan moet de telefoon in elk geval niet al te groot zijn, want anders gaat dit niet passen. Kijk je veel films en series op je telefoon? Of game je veel? Dan heb je misschien meer behoefte aan een groter beeldscherm.

Houd er wel rekening mee dat smartphones door de jaren heen nou eenmaal steeds groter zijn geworden. Dat heeft verschillende redenen. Op de eerste plaats omdat we ze op heel veel nieuwe manieren zijn gaan gebruiken. Maar ook omdat een groter toestel nodig is om voldoende ruimte over te houden voor een batterij. Heel veel extra kleine toestellen zijn dan ook niet meer verkrijgbaar.