De wereld van cryptocurrency is voortdurend in beweging. Het is een dynamische omgeving met om de haverklap nieuwe trends, belangrijke ontwikkelingen, lanceringen van cryptomunten, wijzigingen in de wetgeving, verbeteringen in de technologie, noem maar op.


Als crypto-expert is het geen sinecure om altijd van alles op de hoogte te blijven en als beginner al helemaal niet.

Heb je interesse in de crypto-industrie en wil je zo goed mogelijk geïnformeerd zijn over deze spannende technologie en beleggingsvorm? Geen probleem, wij verklappen hoe je op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen in de crypto wereld.

Volg betrouwbare nieuwsbronnen

De meest betrouwbare manier om op de hoogte te blijven van het cryptonieuws is ... cryptonieuws volgen! Klinkt nogal wiedes, en je kan dit op heel wat manieren doen.

Ga op zoek naar informatieve en kwalitatieve crypto nieuwswebsites, die zich specifiek richten op de algemene cryptomarkt. Je kan hier vaak diepgaande informatie vinden over vrijwel alles wat er zich afspeelt in de crypto wereld. Zo kan je bijvoorbeeld ontdekken of deze gaan stijgen, door online artikelen te lezen, geschreven door crypto-experts zoals Joren Verdoes van Bitcoin Magazine.

Algemene nieuwswebsites brengen ook steeds vaker crypto nieuws. Deze websites hebben als voordeel dat ze de bredere implicaties van de ontwikkeling op de globale financiële markt ook bespreken. Denk bijvoorbeeld aan hoe een bepaalde crypto wet de economie van een land kan beïnvloeden.

Als je liever het nieuws in een audiovisueel format krijgt, dan kan je ook op zoek gaan naar crypto gerelateerde podcasts of YouTube-kanalen. Hier kan je bijvoorbeeld interviews met experts vinden, analyses van markttrends en meer diepgaande besprekingen. Het voordeel van een video over crypto nieuws is dat je er grafieken en ander beeldmateriaal kan vinden, wat handig is om meer technische zaken beter te begrijpen.

Online crypto communities

Cryptocurrency is een wereldwijd fenomeen, en er zijn miljoenen mensen die hier enorm enthousiast over zijn. Je kan je aansluiten bij een online crypto gemeenschap, en vaak heel goede en praktische tips krijgen van crypto fans die ook effectief in crypto beleggen of gebruiken. Dit kan een uitstekende aanvulling zijn bij de meer theoretische kennis die je kan vergaren via nieuwsbronnen.

Voorbeelden van platformen waar je dergelijke gemeenschappen kan vinden zijn Reddit, Telegram-groepen en Discord-servers. Vooral deze laatste kunnen interessant zijn, want heel vaak richten ontwikkelaars van nieuwe crypto projecten hun eigen Discord-server op, zodat je rechtstreeks met hen kan communiceren en een “inside scoop” kan krijgen, bijvoorbeeld wanneer een project gelanceerd zal worden.

Nieuwsbrieven en meldingen

Je kan je abonneren op nieuwsbrieven en meldingen van crypto-exchanges en bepaalde crypto websites om altijd op de hoogte te blijven van updates, nieuwe cryptomunten of marktanalyses.

Dit kan een goede manier zijn om alleen gericht nieuws te ontvangen over een project waar je interesse in hebt, in plaats van hiernaar te moeten zoeken tussen honderden andere nieuwsberichten.

Het is ook mogelijk om je (vaak tegen betaling) in te schrijven voor nieuwsbrieven van crypto-experts, die om de zoveel tijd een analyse van de markt verstrekken. Als je een bekwame en betrouwbare expert kan vinden, kan je hier zeker goede tips uit halen.

Naast nieuwsbrieven kan je ook meldingen instellen over bepaalde cryptomunten. Je zal dan een waarschuwing krijgen wanneer de koers van jouw gekozen cryptomunt een bepaald niveau bereikt, zodat je tijd kunt kopen of verkopen.

Evenementen

Ben je een sociaal persoon? Dan kan je crypto-evenementen en conferenties bijwonen, waar je kan spreken met experts, ontwikkelaars en beleggers. Hoewel dit zeker niet de beste manier is om crypto nieuws te ontvangen (want online gaat dit veel sneller), is het wel bij uitstek geschikt als je actief wil zijn in de crypto-industrie en wil netwerken met gelijkgezinde mensen. Het is ook mogelijk om meer te leren over bepaalde grote projecten die pas binnen aanzienlijke tijd zullen worden gelanceerd.