NEDERLAND - Na enkele droge weken vielen er afgelopen week met name op woensdag wat buien. Ook komende week is het grotendeels droog en keert met name op woensdag en donderdag de warmte terug in het land. Van korte duur want aan het eind van de week wordt het alweer wat koeler met een gerede buienkans.


Maandag
begint de dag nog vrij zonnig, maar tegen het eind van de ochtend neemt de bewolking geleidelijk wat toe bij een zwakke oostenwind. In het noordwesten of noorden valt een lokale regen- of onweersbui, verder blijft het droog. Omdat de wind even uit zuidelijke richtingen waait, lopen de temperaturen weer op. In het uiterste (noord)westen wordt het een graad of 23, in het oosten wordt het lokaal wellicht 28 graden.

Dinsdag valt ook nog een lokale bui, maar is er ook geregeld zon. De temperaturen komen een graadje hoger uit dan op maandag met 24 tot 29 graden bij een zwakke westelijke wind.

Woensdag wordt er op veel plekken zomerse temperaturen verwacht van 25 graden of meer. De zon schijnt regelmatig, al komen ook nog altijd wat wolkenvelden en stapelwolken voor. Zeer lokaal kan in de middag een (onweers)bui ontstaan. In het binnenland kan de temperatuur zelfs stijgen tot 30 of 31 graden.

Donderdag volgt opnieuw een warme tot zeer warme dag en is het vooral het eerste deel van de dag flink zonnig. De tweede helft van de dag schijnt de zon ook nog regelmatig, maar neemt de bewolking wel wat toe. Het blijft waarschijnlijk droog. Opnieuw is het een warme dag met maximumtemperaturen van 27 tot 29 graden in de kustprovincies en mogelijk tot 33 graden in het binnenland en dan me name in het zuiden.

Later in de week, vanaf vrijdag, neemt de kans op (felle) regen- en onweersbuien iets toe en gaat de temperatuur waarschijnlijk iets omlaag. Mogelijk komt de temperatuur niet boven de 25 graden uit.

In het weekend blijft er op zaterdag een buienkans bestaan met temperaturen van rond de 22, 23 graden. Zondag is er mogelijk wat meer zon en gaat ook de thermometer weer iets omhoog.