HOORN - Naar Scandinavisch voorbeeld vertoeven steeds meer Nederlanders vaker in de buitenlucht. In de winter is dat soms even doorbijten, in de zomer juist heel aanlokkelijk. Menigeen maakt dan van zijn tuin een eigen zwemparadijs. Of een eigen strandtent dan wel horecaterras, waar je zelf bepaalt wat er op de kaart staat. Heb je de vierkante meters ervoor beschikbaar, dan kan het ook allebei. En thuiswerken op de zomerse dagen dat de plicht roept? Dat doe je net zo makkelijk buiten.

Een opzetzwembad: betaalbaar én besparend


Zeker voor kleine kinderen maakt het niet zo veel uit waar ze zwemmen, áls ze maar kunnen zwemmen. Een opzetzwembad van verrassende afmetingen - ontdek hier de mogelijkheden - is al verkrijgbare vanaf zo’n tachtig euro. En dan gaat het dus niet over zo'n opblaasbadje van amper dertig centimeter hoog waarin een kind geen speelruimte heeft, maar een volwassen zwembad dat minstens dubbel zo diep is. Je spaart er entree- en consumptiekosten mee uit en houdt zelf een oogje in het zeil.

Poolparty met vrienden in je strandtent


Veel ruimte kost het zwembad niet, je hebt ongeveer twaalf vierkante meter nodig. En een vlakke ondergrond. Het zwembad staat in no time klaar en eenmaal gevuld met water is het voor jezelf eveneens verleidelijk om even de koelte op te zoeken. Het zwemparadijs voor de kinderen gebruik je daarom ook tijdens een gezellig avondje met vrienden bij wijze van poolparty. Decoreer je je tuin verder met schaduwdoeken, pallethouten loungemeubels en kleurige, hippie-achtige verlichting, dan wordt het een heuse strandtent.

Nog wat werk wegwerken in de tuin: bestaat er een fijner kantoor dan buiten?

Al snel merk je dat het in zo'n mooi vormgegeven tuin prettig thuiswerken is. Er zijn natuurlijk ook veel zomerse dagen die niet in je vakantieperiode vallen. De wifi doortrekken is wellicht een kleine klus die daarbij komt kijken, maar zeer de moeite waard: het buiten zijn inspireert je tot betere prestaties. Intussen zijn de kinderen heerlijk in de weer in hun opzetzwembad. Een idyllisch tafereel op veilige afstand.

Maak het terras gezelliger en je hoeft de stad niet meer in

Naast het zwembad is er in veel tuinen zat ruimte over. Haal die saaie, grijze tegels eruit en vervang ze door exemplaren met een warme kleur, zoals terracotta. Of kies voor een houten variant, ook voor het meubilair. In combinatie met potten vol kruiden en bloemen straalt het veel meer gezelligheid uit, en is bezoek aan een peperduur terras in de stad niet nodig. Met een parasol erbij is je eigen horecaterras compleet. En je bepaalt zelf wat er op het menu staat - geen prijzen in elk geval.